Gastronomia i kulinariaKarczma U Zbója


Opinie na temat lokali gastronomicznych. Inne tematy kulinarne.

Regulamin działu

Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Prawie Lider
Posty: 909
Reda

Prawie Lider
Post20 gru 2013, o 14:00

Cytuj
Raki? Jak najbardziej polskie i nie są owocem morza. Krewetki są też bałtyckie :)
Lider Forumowicz
Posty: 1389
Gdynia / Reda

Lider Forumowicz
Post22 gru 2013, o 21:43

Cytuj
Życzę im powodzenia i mam nadzieje, że dadzą radę, bo cieszy to, że powstają w Redzie knajpki, które inwestują w wystrój i tworzą przytulne wnętrza (Ferkot, Piccolo, Questo i teraz ta Karczma). Jednak obawiam się, że mogą nie dać rady :(
Wydaje mi się, że ceny jak na Redę jeszcze trochę za duże i gdy 30 metrów obok siebie są dwie knajpki z ładnym wystrojem to ludzie będą wybierać tą tańszą... a w rywalizacji Ferkot vs Karczma to jednak Ferkot wychodzi taniej.

Przykładowo:
W Karczmie Pierś z kurczaka z warzywami grilowanymi kosztuje 22 zł, w Ferkocie Pierś faszerowana szynką i gorgonzolą z warzywami kosztuje 18 zł.
W Karczmie schabowy kosztuje 22 zł, w Ferkocie schabowy z kapustą zasmażaną kosztuje 18 zł
Wino w Karczmie (100 ml) to 11 zł, w Ferocie (150 ml) to 9 zł
Piwo w Karczmie 8 zł, w Ferkocie 6,5 zł

źle wróżę, ale oczywiście zawitam i mam nadzieje, że zarówno Ferkot jak i Karczma wytrzymają konkurencje między sobą :)
Prawie Lider
Posty: 559

Prawie Lider
Post23 gru 2013, o 16:13

Cytuj
Zgadzam się z Wickiem, do tej pory Karczma była tańszym konkurentem Ferkota - teraz role się odwróciły. Na pewno część klientów przejmie Ferkot, a część dworcowy Faraon. Zwłaszcza tą cześć, która przychodziła tylko na piwo i pizzę ;)
Przy obecnym stanie biznes jest chyba trochę nietrafiony. Niemniej, życzę powodzenia i wyczucia rynku - na pewno się przyda ;)
Bywalec
Posty: 204
Reda

Avatar użytkownika
Bywalec
Post23 gru 2013, o 17:25

Cytuj
Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt :)
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
Lider Forumowicz
Posty: 1389
Gdynia / Reda

Lider Forumowicz
Post23 gru 2013, o 21:39

Cytuj
blisko 20 % to nie taka mała różnica.
Jak idziesz w 4 osoby na schabowego i winko do tego, to różnica między Karczmą a Ferkotem wynosi 16 zł za obiad i 30 zł za wino (w przypadku piwa byłoby 6 zł), więc tak naprawdę w wersji z piwem, masz obiad dla jednej osoby gratis, a w wersji z winem, masz 2 obiady gratis... więc wydaje się, że jednak różnice spore :)

Co do coraz niższego poziomu Ferkotu to nie wiem, bo już 2 miesiące nie byłem, ale niebawem zweryfikuje, zarówno jedną jak i drugą knajpkę :)
Bywalec
Posty: 204
Reda

Avatar użytkownika
Bywalec
Post23 gru 2013, o 23:17

Cytuj
Muszę się zgodzić że faktycznie cena jedzenia jeśli chcą się utrzymać powinna być podobna , ale jeśli chodzi o cenę wina to już inna bajka bo wino 150ml z Ferkota za 9 pln nie jest warte nawet ułamka tej ceny, więc jeśli Karczma zaproponuje 100 ml wina o lepszej jakości to ja wybiorę jakość.
Poza tym na winko to się chodzi do Questo bo mają wino prosto z beczek a cena 2 litrów w karafce to 40 parę złotych za wino bardzo dobrej jakości więc wedle moich obliczeń wychodzi 3,5 pln za 150 ml :)
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
Częsty Bywalec
Posty: 429
Ciechocino

Avatar użytkownika
Częsty Bywalec
Post24 gru 2013, o 09:46

Cytuj
drhacken napisał(a):Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt


cześć drhacken, mam pytanie - czy możesz pomóc w zmianie tego stanu rzeczy i podać co np. jest poniżej krytyki w Ferkocie ? - ja to chętnie przekażę bo wiem, że są otwarci na krytykę - konstruktywną....
Bywalec
Posty: 204
Reda

Avatar użytkownika
Bywalec
Post24 gru 2013, o 10:42

Cytuj
RECIECH napisał(a):
drhacken napisał(a):Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt


cześć drhacken, mam pytanie - czy możesz pomóc w zmianie tego stanu rzeczy i podać co np. jest poniżej krytyki w Ferkocie ? - ja to chętnie przekażę bo wiem, że są otwarci na krytykę - konstruktywną....

Też lubię konstruktywną krytykę
RECIECH oststnia moja wizyta ,zamówione trzy dania i trzy wtopy .
Makaron w spaghetti po poniżej krytyki (kucharz idzie na skróty gotując go wcześniej a potem makaron ma strukturę i smak jakiego się spodziewam otwierając danie z słoika a nie z restauracji)
Schabowy lekko przesmażony ale mimo to smaczny jednak liczyłem na więcej.
Kiedyś moja ulubiona knajpa w Redzie bo za każdym razem był poziom utrzymany a teraz tak w kratkę , nie wiem czy kucharzowi się nie chce czy jakieś zmiany zaszły w kuchni ale na razie poziom systematycznie spada. Życzę im jak najlepiej ale trzeba wrócić na nie tak dawne dobre tory
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
Częsty Bywalec
Posty: 429
Ciechocino

Avatar użytkownika
Częsty Bywalec
Post24 gru 2013, o 10:58

Cytuj
drhacken napisał(a):
RECIECH napisał(a):
drhacken napisał(a):Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt


cześć drhacken, mam pytanie - czy możesz pomóc w zmianie tego stanu rzeczy i podać co np. jest poniżej krytyki w Ferkocie ? - ja to chętnie przekażę bo wiem, że są otwarci na krytykę - konstruktywną....

Też lubię konstruktywną krytykę
RECIECH oststnia moja wizyta ,zamówione trzy dania i trzy wtopy .
Makaron w spaghetti po poniżej krytyki (kucharz idzie na skróty gotując go wcześniej a potem makaron ma strukturę i smak jakiego się spodziewam otwierając danie z słoika a nie z restauracji)
Schabowy lekko przesmażony ale mimo to smaczny jednak liczyłem na więcej.
Kiedyś moja ulubiona knajpa w Redzie bo za każdym razem był poziom utrzymany a teraz tak w kratkę , nie wiem czy kucharzowi się nie chce czy jakieś zmiany zaszły w kuchni ale na razie poziom systematycznie spada. Życzę im jak najlepiej ale trzeba wrócić na nie tak dawne dobre tory


drhacken - bardzo Ci dziękuję, ja też chciałbym, aby ta knajpka się utrzymała i dlatego ważne są te uwagi - pozdrawiam serdecznie i zdrowia życzę - nie tylko w te Święta :)
Lider Forumowicz
Posty: 1215

Lider Forumowicz
Post2 sty 2014, o 12:09

Cytuj
Byliśmy z mężem w Karczmie u zbója.Bardzo ładny wystrój,ciepło,przytulnie i ładnie.Miła obsługa.Jedliśmy antrykot z kurczaka i żurek.wszystko świeże,smaczne.nie czekaliśmy długo na jedzenie.Mąż zamówił żurek,bo jest fanem tego dania i bardzo mu smakował.Trochę bylismy zaskoczeni ceną świeżego soku z pomarańczy,za 0,2 l -12zł.cena zbliżona do ceny obiadu :))))))ogólnie dobre wrażenie.
Forumowicz
Posty: 70

Avatar użytkownika
Forumowicz
Post4 sty 2014, o 15:47

Cytuj
Wow - 60 złotych za litr soku? No nic, trzeba kiedyś obadać lokalik, ale bez soku ;)
Close the world...
                         ...txen eht nepO
Częsty Bywalec
Posty: 411

Avatar użytkownika
Częsty Bywalec
Post5 sty 2014, o 11:44

Cytuj
To 0.3 wyciskanego z owoców w tym nowym sklepiku ze swojską żywnością na Osiedlu przy Młynie kosztuje 3,20zł. Niezła przebitka!
Znam to forum
Posty: 122

Znam to forum
Post5 sty 2014, o 13:09

Cytuj
Byłem, widziałem, kosztowałem. Jest dobrze, ale... szału nie ma. Równie dobrze i zdecydowanie taniej można zjeść w wielu innych miejscach w okolicy. A znajdą się też takie, gdzie i klimat równie przyzwoity. Cenią się jednak baaaaaardzo wysoko, zdecydowanie zbyt wysoko w mojej opini. Reda to jednak nie jest Sopot w szczycie sezonu. Ceny napojów to po prostu robój w biały dzień. No, ale to w końcu "Karczma U Zbója", prawda?
:-)
Ja tu zaglądam
Posty: 16

Ja tu zaglądam
Post5 sty 2014, o 14:58

Cytuj
a co takiego jadles ? napoje sa po 4zl ;) czy to rozbój?;)
Bywalec
Posty: 204
Reda

Avatar użytkownika
Bywalec
Post5 sty 2014, o 15:16

Cytuj
I ja byłem u Zbója i mam mieszane uczucia. Wystrój fajny , jedzenie jest dobre ale nie wybija się ponad przeciętność. Zdecydowanie zbyt wygórowane ceny.
Dla mnie za mało abym wrócił.
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gastronomia i kulinaria

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości