Gastronomia i kulinariaKarczma U Zbója


Opinie na temat lokali gastronomicznych. Inne tematy kulinarne.

Regulamin działu

Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Prawie Lider
Posty: 801
Reda

Prawie Lider
Post20 gru 2013, o 14:00

Raki? Jak najbardziej polskie i nie są owocem morza. Krewetki są też bałtyckie :)
Lider Forumowicz
Posty: 1137
Gdynia / Reda

Lider Forumowicz
Post22 gru 2013, o 21:43

Życzę im powodzenia i mam nadzieje, że dadzą radę, bo cieszy to, że powstają w Redzie knajpki, które inwestują w wystrój i tworzą przytulne wnętrza (Ferkot, Piccolo, Questo i teraz ta Karczma). Jednak obawiam się, że mogą nie dać rady :(
Wydaje mi się, że ceny jak na Redę jeszcze trochę za duże i gdy 30 metrów obok siebie są dwie knajpki z ładnym wystrojem to ludzie będą wybierać tą tańszą... a w rywalizacji Ferkot vs Karczma to jednak Ferkot wychodzi taniej.

Przykładowo:
W Karczmie Pierś z kurczaka z warzywami grilowanymi kosztuje 22 zł, w Ferkocie Pierś faszerowana szynką i gorgonzolą z warzywami kosztuje 18 zł.
W Karczmie schabowy kosztuje 22 zł, w Ferkocie schabowy z kapustą zasmażaną kosztuje 18 zł
Wino w Karczmie (100 ml) to 11 zł, w Ferocie (150 ml) to 9 zł
Piwo w Karczmie 8 zł, w Ferkocie 6,5 zł

źle wróżę, ale oczywiście zawitam i mam nadzieje, że zarówno Ferkot jak i Karczma wytrzymają konkurencje między sobą :)
Prawie Lider
Posty: 513

Prawie Lider
Post23 gru 2013, o 16:13

Zgadzam się z Wickiem, do tej pory Karczma była tańszym konkurentem Ferkota - teraz role się odwróciły. Na pewno część klientów przejmie Ferkot, a część dworcowy Faraon. Zwłaszcza tą cześć, która przychodziła tylko na piwo i pizzę ;)
Przy obecnym stanie biznes jest chyba trochę nietrafiony. Niemniej, życzę powodzenia i wyczucia rynku - na pewno się przyda ;)
Znam to forum
Posty: 140
Reda

Avatar użytkownika
Znam to forum
Post23 gru 2013, o 17:25

Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt :)
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
Lider Forumowicz
Posty: 1137
Gdynia / Reda

Lider Forumowicz
Post23 gru 2013, o 21:39

blisko 20 % to nie taka mała różnica.
Jak idziesz w 4 osoby na schabowego i winko do tego, to różnica między Karczmą a Ferkotem wynosi 16 zł za obiad i 30 zł za wino (w przypadku piwa byłoby 6 zł), więc tak naprawdę w wersji z piwem, masz obiad dla jednej osoby gratis, a w wersji z winem, masz 2 obiady gratis... więc wydaje się, że jednak różnice spore :)

Co do coraz niższego poziomu Ferkotu to nie wiem, bo już 2 miesiące nie byłem, ale niebawem zweryfikuje, zarówno jedną jak i drugą knajpkę :)
Znam to forum
Posty: 140
Reda

Avatar użytkownika
Znam to forum
Post23 gru 2013, o 23:17

Muszę się zgodzić że faktycznie cena jedzenia jeśli chcą się utrzymać powinna być podobna , ale jeśli chodzi o cenę wina to już inna bajka bo wino 150ml z Ferkota za 9 pln nie jest warte nawet ułamka tej ceny, więc jeśli Karczma zaproponuje 100 ml wina o lepszej jakości to ja wybiorę jakość.
Poza tym na winko to się chodzi do Questo bo mają wino prosto z beczek a cena 2 litrów w karafce to 40 parę złotych za wino bardzo dobrej jakości więc wedle moich obliczeń wychodzi 3,5 pln za 150 ml :)
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
Bywalec
Posty: 272
Ciechocino

Avatar użytkownika
Bywalec
Post24 gru 2013, o 09:46

drhacken napisał(a):Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt


cześć drhacken, mam pytanie - czy możesz pomóc w zmianie tego stanu rzeczy i podać co np. jest poniżej krytyki w Ferkocie ? - ja to chętnie przekażę bo wiem, że są otwarci na krytykę - konstruktywną....
Znam to forum
Posty: 140
Reda

Avatar użytkownika
Znam to forum
Post24 gru 2013, o 10:42

RECIECH napisał(a):
drhacken napisał(a):Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt


cześć drhacken, mam pytanie - czy możesz pomóc w zmianie tego stanu rzeczy i podać co np. jest poniżej krytyki w Ferkocie ? - ja to chętnie przekażę bo wiem, że są otwarci na krytykę - konstruktywną....

Też lubię konstruktywną krytykę
RECIECH oststnia moja wizyta ,zamówione trzy dania i trzy wtopy .
Makaron w spaghetti po poniżej krytyki (kucharz idzie na skróty gotując go wcześniej a potem makaron ma strukturę i smak jakiego się spodziewam otwierając danie z słoika a nie z restauracji)
Schabowy lekko przesmażony ale mimo to smaczny jednak liczyłem na więcej.
Kiedyś moja ulubiona knajpa w Redzie bo za każdym razem był poziom utrzymany a teraz tak w kratkę , nie wiem czy kucharzowi się nie chce czy jakieś zmiany zaszły w kuchni ale na razie poziom systematycznie spada. Życzę im jak najlepiej ale trzeba wrócić na nie tak dawne dobre tory
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
Bywalec
Posty: 272
Ciechocino

Avatar użytkownika
Bywalec
Post24 gru 2013, o 10:58

drhacken napisał(a):
RECIECH napisał(a):
drhacken napisał(a):Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt


cześć drhacken, mam pytanie - czy możesz pomóc w zmianie tego stanu rzeczy i podać co np. jest poniżej krytyki w Ferkocie ? - ja to chętnie przekażę bo wiem, że są otwarci na krytykę - konstruktywną....

Też lubię konstruktywną krytykę
RECIECH oststnia moja wizyta ,zamówione trzy dania i trzy wtopy .
Makaron w spaghetti po poniżej krytyki (kucharz idzie na skróty gotując go wcześniej a potem makaron ma strukturę i smak jakiego się spodziewam otwierając danie z słoika a nie z restauracji)
Schabowy lekko przesmażony ale mimo to smaczny jednak liczyłem na więcej.
Kiedyś moja ulubiona knajpa w Redzie bo za każdym razem był poziom utrzymany a teraz tak w kratkę , nie wiem czy kucharzowi się nie chce czy jakieś zmiany zaszły w kuchni ale na razie poziom systematycznie spada. Życzę im jak najlepiej ale trzeba wrócić na nie tak dawne dobre tory


drhacken - bardzo Ci dziękuję, ja też chciałbym, aby ta knajpka się utrzymała i dlatego ważne są te uwagi - pozdrawiam serdecznie i zdrowia życzę - nie tylko w te Święta :)
Lider Forumowicz
Posty: 1193

Lider Forumowicz
Post2 sty 2014, o 12:09

Byliśmy z mężem w Karczmie u zbója.Bardzo ładny wystrój,ciepło,przytulnie i ładnie.Miła obsługa.Jedliśmy antrykot z kurczaka i żurek.wszystko świeże,smaczne.nie czekaliśmy długo na jedzenie.Mąż zamówił żurek,bo jest fanem tego dania i bardzo mu smakował.Trochę bylismy zaskoczeni ceną świeżego soku z pomarańczy,za 0,2 l -12zł.cena zbliżona do ceny obiadu :))))))ogólnie dobre wrażenie.
Forumowicz
Posty: 57

Avatar użytkownika
Forumowicz
Post4 sty 2014, o 15:47

Wow - 60 złotych za litr soku? No nic, trzeba kiedyś obadać lokalik, ale bez soku ;)
Close the world...
                         ...txen eht nepO
Częsty Bywalec
Posty: 401

Avatar użytkownika
Częsty Bywalec
Post5 sty 2014, o 11:44

To 0.3 wyciskanego z owoców w tym nowym sklepiku ze swojską żywnością na Osiedlu przy Młynie kosztuje 3,20zł. Niezła przebitka!
Znam to forum
Posty: 122

Znam to forum
Post5 sty 2014, o 13:09

Byłem, widziałem, kosztowałem. Jest dobrze, ale... szału nie ma. Równie dobrze i zdecydowanie taniej można zjeść w wielu innych miejscach w okolicy. A znajdą się też takie, gdzie i klimat równie przyzwoity. Cenią się jednak baaaaaardzo wysoko, zdecydowanie zbyt wysoko w mojej opini. Reda to jednak nie jest Sopot w szczycie sezonu. Ceny napojów to po prostu robój w biały dzień. No, ale to w końcu "Karczma U Zbója", prawda?
:-)
Ja tu zaglądam
Posty: 16

Ja tu zaglądam
Post5 sty 2014, o 14:58

a co takiego jadles ? napoje sa po 4zl ;) czy to rozbój?;)
Znam to forum
Posty: 140
Reda

Avatar użytkownika
Znam to forum
Post5 sty 2014, o 15:16

I ja byłem u Zbója i mam mieszane uczucia. Wystrój fajny , jedzenie jest dobre ale nie wybija się ponad przeciętność. Zdecydowanie zbyt wygórowane ceny.
Dla mnie za mało abym wrócił.
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gastronomia i kulinaria

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

ZAMKNIJ [x]