Nowe na Forum

Szukaj na Forum

Google

Firmy

Wpisz np. taxi, krawiec
Powered by pf.pl
 GALERIA  | e-rumia.pl  | e-wejherowo.pl Szukaj | Pomoc | Regulamin |  Add to Google  
Użytkownik:    Hasło:          Zaloguj mnie automatycznie
Tunel w Redzie czyli najlepsza wizytówka miasta!  
IZUNIA81
Znam dobrze to Forum
Znam dobrze to Forum

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Post pt, 30 Lip 2010, 22:35   : 

Odpowiedz z cytatem
Nie no pomysł na te zapachy jest rewelacyjny. Popieram .A co do kamer nie obrazajac nikogo policjanci do czasu włamania u mnie w domu nie wiedzieli ze kamery nie monitoruja peronu cały czas niezle co
kaś
Ja tu zaglądam
Ja tu zaglądam

Post pt, 30 Lip 2010, 23:26   : 

Odpowiedz z cytatem
Tak, tak szarlotka i chleb Very Happy
A tak poważnie, to ten tunel na prawdę woła o pomstę do nieba i powinien się nim ktoś zająć. A jeśli mają z tym problem, to niech chociaż postawią przy schodach kilka kajaków żeby po deszczu można było przedostać się przez te stojące tam jeziora..
IZUNIA81
Znam dobrze to Forum
Znam dobrze to Forum

Post so, 31 Lip 2010, 22:17   : 

Odpowiedz z cytatem
Tak kolejny dobry pomysł tylko jak dla mnie to powinien byc prom - wody wystraczy Smile przewozacy ludnosc na koszt miasta oczywiscie
dorotka
Ja tu zaglądam
Ja tu zaglądam

Post wt, 03 Sie 2010, 17:27   : 

Odpowiedz z cytatem
Dzisiaj te wszelkie obiekty pływające w tunelu przydałyby się... trochę popadało i odpływ znów nie wytrzymał... gdyby władze naszego miasta jeździłyby kolejką i miałyby wnieść lub znieść wózek/rower/etc. na peron i bosą stopą brnąć w brudnej wodzie, to podjęłyby akcje w PKP błyskawicznie, a tak chyba poczekamy n

Ostatnio zmieniony przez dorotka dnia wt, 03 Sie 2010, 18:43, w całości zmieniany 2 razy
Huherko
Prawie Mistrz
Prawie Mistrz

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Post wt, 03 Sie 2010, 17:33   : 

Odpowiedz z cytatem
dorotka, tu Cie zaskoczę, kiedy ulica Leśna stawała regularnie pod wodą, przyjechał pan Molak w gumakach oraz pan Krzemiński w sandałach i oglądali sytuację z bliska, brnąc z nami w wodzie.
dorotka
Ja tu zaglądam
Ja tu zaglądam

Post wt, 03 Sie 2010, 18:47   : 

Odpowiedz z cytatem
A o tym to nie wiedziałam, mea culpa... Takie zaangażowanie władz to popieram i szczerze biję brawo! Smile Mam nadzieję, że w końcu i coś z tym tunelem ruszy. Dziwi mnie to, że remont był przeprowadzany z dobry rok temu (może już i nawet 2 lata) i polegał na wymianie osłon od strony torów, a o podjeździe i poprawie stanu odpływu zapomniano...
Gajos
Moderator Jr
Moderator Jr

Post wt, 03 Sie 2010, 20:35   : 

Odpowiedz z cytatem
Kasa, kasa, kasa.
Damian
Ekspert e-reda.pl
Ekspert e-reda.pl

Post wt, 03 Sie 2010, 21:05   : 

Odpowiedz z cytatem
Słuchajcie, może to trochę wysiłku, ale warto poczytać kilka postów wstecz. Tyle razy pisaliśmy, że ws. tunelu istnieje podział "terytorialny" pomiędzy miastem a PKP i np. osławione od wielu, wielu lat najazdy na peron to sprawa woli PKP i miasto nie ma prawa tam nic robić. I choć jestem wielkim przeciwnikiem różnych urzędniczych "nie da się", to w tym przypadku zmuszam się do zrozumienia miasta - nie mogą bo nie ich. Przyznam też, że w dzisiejszych czasach ciągle wzmagającej się kontroli państwa nad wszystkim nie dziwię się, że do działań niekonwencjonalnych, czy też z "lekkim przymknięciem oka dla dobra sprawy" nikt o zdrowych zmysłach nie chce się posuwać . Nie wiem, czy działania konwencjonalne są prowadzone, ale wszyscy widzimy co robi PKP w całym kraju więc nie miejmy złudzeń, że coś u nas zrobią.
kaś
Ja tu zaglądam
Ja tu zaglądam

Post wt, 03 Sie 2010, 21:32   : 

Odpowiedz z cytatem
No zgadza się - złudzeń mieć nie należy, niestety.
Jedyne co tak na prawdę możemy w tej sprawie, to sobie ponarzekać na okropny tunel i to się w nim dzieje po występowaniu różnych opadów atmosferycznych Confused
dorka04
Forumowicz
Forumowicz

Post śr, 04 Sie 2010, 8:31   : 

Odpowiedz z cytatem
Tu tak do końca bym się nie zgodziła bo sądzę że więcej może zdziałać oficjalne pismo z Urzędu Miasta (jak i dalsze interwencje również na "oficjalnym szczeblu") niż nasze utyskiwania. Uważam że chcieć to móc!
Maximreality
Forumowicz
Forumowicz

Post czw, 05 Sie 2010, 17:41   : 

Odpowiedz z cytatem
Jak zwykle każdy tylko narzeka, a na razie widziałem JEDNĄ osobę, która pochwaliła młodzież (również moich znajomych) za odmalowanie tunelu. Dodam,że pod koniec sierpnia tunel będzie ponownie odmalowany w graffiti. Narzekanie na forum nic nie da, zróbmy więc co się da i chociaż upiększmy dworzec malunkami. Pozatym ktoś dobrza zauważył, że nasz tunel zbytnio nie odbiega od tuneli w innych miastach.
Pozdro!
IZUNIA81
Znam dobrze to Forum
Znam dobrze to Forum

Post czw, 05 Sie 2010, 19:27   : 

Odpowiedz z cytatem
Beda kolejne grafy- super tylko jedna prosba zróbcie najpierw szkice bo kilka mamy nieudanych ale jak najwiekszy POZYTYW .Jeszcze mam w pamieci akcje malowania tamtych- jaka energia i zaangazowanie młodziezy - najpierw dobrych kilka dni przygotowywali sobie sciany,a potem przy muzycce i policji malowanie arcydzieł . Powodzenia upiekszcie to miejsce i pokazcie wasz talent i przesłanie .
Huherko
Prawie Mistrz
Prawie Mistrz

Post czw, 05 Sie 2010, 19:34   : 

Odpowiedz z cytatem
Maximreality (cytat):
Narzekanie na forum nic nie da, zróbmy więc co się da i chociaż upiększmy dworzec malunkami.

Pewnie, ale niech te malunki będą coś przedstawiały, a nie jakieś same tagi, albo takie rzeczy, że możnaby się tego w nocy przestraszyć.

Malunkom mówię tak, ale tagom i bazgrołom - nie.
Znam dobrze to Forum

Post czw, 05 Sie 2010, 19:44   : 

Odpowiedz z cytatem
dokładnie o to chodzi Tak dla sztuki Nie dla gryzmołow razacych oczy i wulgaryzmu
Zigi
Moderator
Moderator

Post pt, 06 Sie 2010, 12:06   : 

Odpowiedz z cytatem
Pisałem już to kilkakrotnie - najpierw projekty do oceny przez kompetentne osoby, a dopiero potem graffiti na ścianach. Tak, by potem znowu nie było zaskoczenia. Sam pomysł super, oby realizacja też taką była.