Warsztat samochodowy Reda zaprasza
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Karczma U Zbója
Regulamin forum
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Życzę im powodzenia i mam nadzieje, że dadzą radę, bo cieszy to, że powstają w Redzie knajpki, które inwestują w wystrój i tworzą przytulne wnętrza (Ferkot, Piccolo, Questo i teraz ta Karczma). Jednak obawiam się, że mogą nie dać rady
Wydaje mi się, że ceny jak na Redę jeszcze trochę za duże i gdy 30 metrów obok siebie są dwie knajpki z ładnym wystrojem to ludzie będą wybierać tą tańszą... a w rywalizacji Ferkot vs Karczma to jednak Ferkot wychodzi taniej.
Przykładowo:
W Karczmie Pierś z kurczaka z warzywami grilowanymi kosztuje 22 zł, w Ferkocie Pierś faszerowana szynką i gorgonzolą z warzywami kosztuje 18 zł.
W Karczmie schabowy kosztuje 22 zł, w Ferkocie schabowy z kapustą zasmażaną kosztuje 18 zł
Wino w Karczmie (100 ml) to 11 zł, w Ferocie (150 ml) to 9 zł
Piwo w Karczmie 8 zł, w Ferkocie 6,5 zł
źle wróżę, ale oczywiście zawitam i mam nadzieje, że zarówno Ferkot jak i Karczma wytrzymają konkurencje między sobą
Wydaje mi się, że ceny jak na Redę jeszcze trochę za duże i gdy 30 metrów obok siebie są dwie knajpki z ładnym wystrojem to ludzie będą wybierać tą tańszą... a w rywalizacji Ferkot vs Karczma to jednak Ferkot wychodzi taniej.
Przykładowo:
W Karczmie Pierś z kurczaka z warzywami grilowanymi kosztuje 22 zł, w Ferkocie Pierś faszerowana szynką i gorgonzolą z warzywami kosztuje 18 zł.
W Karczmie schabowy kosztuje 22 zł, w Ferkocie schabowy z kapustą zasmażaną kosztuje 18 zł
Wino w Karczmie (100 ml) to 11 zł, w Ferocie (150 ml) to 9 zł
Piwo w Karczmie 8 zł, w Ferkocie 6,5 zł
źle wróżę, ale oczywiście zawitam i mam nadzieje, że zarówno Ferkot jak i Karczma wytrzymają konkurencje między sobą
Zgadzam się z Wickiem, do tej pory Karczma była tańszym konkurentem Ferkota - teraz role się odwróciły. Na pewno część klientów przejmie Ferkot, a część dworcowy Faraon. Zwłaszcza tą cześć, która przychodziła tylko na piwo i pizzę
Przy obecnym stanie biznes jest chyba trochę nietrafiony. Niemniej, życzę powodzenia i wyczucia rynku - na pewno się przyda
Przy obecnym stanie biznes jest chyba trochę nietrafiony. Niemniej, życzę powodzenia i wyczucia rynku - na pewno się przyda
Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
blisko 20 % to nie taka mała różnica.
Jak idziesz w 4 osoby na schabowego i winko do tego, to różnica między Karczmą a Ferkotem wynosi 16 zł za obiad i 30 zł za wino (w przypadku piwa byłoby 6 zł), więc tak naprawdę w wersji z piwem, masz obiad dla jednej osoby gratis, a w wersji z winem, masz 2 obiady gratis... więc wydaje się, że jednak różnice spore
Co do coraz niższego poziomu Ferkotu to nie wiem, bo już 2 miesiące nie byłem, ale niebawem zweryfikuje, zarówno jedną jak i drugą knajpkę
Jak idziesz w 4 osoby na schabowego i winko do tego, to różnica między Karczmą a Ferkotem wynosi 16 zł za obiad i 30 zł za wino (w przypadku piwa byłoby 6 zł), więc tak naprawdę w wersji z piwem, masz obiad dla jednej osoby gratis, a w wersji z winem, masz 2 obiady gratis... więc wydaje się, że jednak różnice spore
Co do coraz niższego poziomu Ferkotu to nie wiem, bo już 2 miesiące nie byłem, ale niebawem zweryfikuje, zarówno jedną jak i drugą knajpkę
Muszę się zgodzić że faktycznie cena jedzenia jeśli chcą się utrzymać powinna być podobna , ale jeśli chodzi o cenę wina to już inna bajka bo wino 150ml z Ferkota za 9 pln nie jest warte nawet ułamka tej ceny, więc jeśli Karczma zaproponuje 100 ml wina o lepszej jakości to ja wybiorę jakość.
Poza tym na winko to się chodzi do Questo bo mają wino prosto z beczek a cena 2 litrów w karafce to 40 parę złotych za wino bardzo dobrej jakości więc wedle moich obliczeń wychodzi 3,5 pln za 150 ml
Poza tym na winko to się chodzi do Questo bo mają wino prosto z beczek a cena 2 litrów w karafce to 40 parę złotych za wino bardzo dobrej jakości więc wedle moich obliczeń wychodzi 3,5 pln za 150 ml
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
cześć drhacken, mam pytanie - czy możesz pomóc w zmianie tego stanu rzeczy i podać co np. jest poniżej krytyki w Ferkocie ? - ja to chętnie przekażę bo wiem, że są otwarci na krytykę - konstruktywną....drhacken pisze:Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt
Też lubię konstruktywną krytykęRECIECH pisze:cześć drhacken, mam pytanie - czy możesz pomóc w zmianie tego stanu rzeczy i podać co np. jest poniżej krytyki w Ferkocie ? - ja to chętnie przekażę bo wiem, że są otwarci na krytykę - konstruktywną....drhacken pisze:Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt
RECIECH oststnia moja wizyta ,zamówione trzy dania i trzy wtopy .
Makaron w spaghetti po poniżej krytyki (kucharz idzie na skróty gotując go wcześniej a potem makaron ma strukturę i smak jakiego się spodziewam otwierając danie z słoika a nie z restauracji)
Schabowy lekko przesmażony ale mimo to smaczny jednak liczyłem na więcej.
Kiedyś moja ulubiona knajpa w Redzie bo za każdym razem był poziom utrzymany a teraz tak w kratkę , nie wiem czy kucharzowi się nie chce czy jakieś zmiany zaszły w kuchni ale na razie poziom systematycznie spada. Życzę im jak najlepiej ale trzeba wrócić na nie tak dawne dobre tory
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.
drhacken - bardzo Ci dziękuję, ja też chciałbym, aby ta knajpka się utrzymała i dlatego ważne są te uwagi - pozdrawiam serdecznie i zdrowia życzę - nie tylko w te Świętadrhacken pisze:Też lubię konstruktywną krytykęRECIECH pisze:cześć drhacken, mam pytanie - czy możesz pomóc w zmianie tego stanu rzeczy i podać co np. jest poniżej krytyki w Ferkocie ? - ja to chętnie przekażę bo wiem, że są otwarci na krytykę - konstruktywną....drhacken pisze:Co do cen to tak naprawdę te różnice nie są aż takie olbrzymie, biorąc pod uwagę ciągły spadek formy Ferkota to jeżeli będą mieli dobre jedzenie to na pewno przyciągnie ludzi.
W Ferkocie fajny jest już tylko wystrój bo jedzenie mają poniżej krytyki tak więc szanse karczmy rosną.
Włoskie kanjpki w Redzie są na bardzo wysokim poziomie więc teraz czas na wypas w kuchni Polskiej.
Zajrzę niebawem i wtedy wydam werdykt
RECIECH oststnia moja wizyta ,zamówione trzy dania i trzy wtopy .
Makaron w spaghetti po poniżej krytyki (kucharz idzie na skróty gotując go wcześniej a potem makaron ma strukturę i smak jakiego się spodziewam otwierając danie z słoika a nie z restauracji)
Schabowy lekko przesmażony ale mimo to smaczny jednak liczyłem na więcej.
Kiedyś moja ulubiona knajpa w Redzie bo za każdym razem był poziom utrzymany a teraz tak w kratkę , nie wiem czy kucharzowi się nie chce czy jakieś zmiany zaszły w kuchni ale na razie poziom systematycznie spada. Życzę im jak najlepiej ale trzeba wrócić na nie tak dawne dobre tory
Byliśmy z mężem w Karczmie u zbója.Bardzo ładny wystrój,ciepło,przytulnie i ładnie.Miła obsługa.Jedliśmy antrykot z kurczaka i żurek.wszystko świeże,smaczne.nie czekaliśmy długo na jedzenie.Mąż zamówił żurek,bo jest fanem tego dania i bardzo mu smakował.Trochę bylismy zaskoczeni ceną świeżego soku z pomarańczy,za 0,2 l -12zł.cena zbliżona do ceny obiadu )))))ogólnie dobre wrażenie.
Byłem, widziałem, kosztowałem. Jest dobrze, ale... szału nie ma. Równie dobrze i zdecydowanie taniej można zjeść w wielu innych miejscach w okolicy. A znajdą się też takie, gdzie i klimat równie przyzwoity. Cenią się jednak baaaaaardzo wysoko, zdecydowanie zbyt wysoko w mojej opini. Reda to jednak nie jest Sopot w szczycie sezonu. Ceny napojów to po prostu robój w biały dzień. No, ale to w końcu "Karczma U Zbója", prawda?
I ja byłem u Zbója i mam mieszane uczucia. Wystrój fajny , jedzenie jest dobre ale nie wybija się ponad przeciętność. Zdecydowanie zbyt wygórowane ceny.
Dla mnie za mało abym wrócił.
Dla mnie za mało abym wrócił.
Nie polemizuj z idiotą -najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem.