Nowości na stronie e-reda.pl (wydarzenia)

Regulamin; Uwagi i sugestie dotyczące działania forum e-reda.pl
Regulamin forum
Jesteś nowy? Przedstaw się w wątku Zapoznanie. Przedstawiając się, napisz skąd jesteś, o czym będziesz pisać na forum. Wpisy wyglądające na spam będą usuwane ;)
Awatar użytkownika
Administrator
Site Admin

Jeśli tu zaglądacie, to z pewnością zobaczyliście sporo nowości na naszej stronie głównej!
Mamy informacje zaciągane z Urzędu Miasta, Fabryki Kultury, Biblioteki, MOSiR. W przyszłości może inne źródła.
Mechanizm nie jest w 100% doskonały, bo też administratorzy tych stron dodają w różny sposób wiadomości i nie zawsze konsekwentnie.

Od teraz można też dodawać komentarze do wpisów bezpośrednio ze strony głównej, bez potrzeby wchodzenia w wątek! Wystarczy, że jesteś zalogowany, to pojawi Ci się opcja +skomentuj teraz - za jej pomocą można szybko dodać nowy komentarz! Jak się podoba nowa funkcja? :)

Niedługo być może więcej, ale tymczasem dawajcie znać, jak to działa? Co zmienić?
Awatar użytkownika
Administrator
Site Admin

Kolejna nowośc - możliwość dodawania własnych WYDARZEŃ
Teraz każdy zarejestrowany użytkownik może dodać własne wydarzenie (niekomercyjne!). Wystarczy, że pisząc posta zaznaczysz opcję, że jest to Wydarzenie, dopiszesz datę i organizatora, a wydarzenie pojawi się na liście wydarzeń na stronie głównej!
Awatar użytkownika
Jaskier
Ja tu zaglądam
Ja tu zaglądam

Świetna sprawa te wydarzenia! Bardzo mnie się podoba, bo nie zawsze trafiają do mnie eventy, które się u nas odbywają, więc kolejny kanał zawsze na plus ;)
Awatar użytkownika
Administrator
Site Admin

Super, że się podoba. Cały czas coś poprawiam. Przykładowo, wrzucenie popupu na stronie MOSiR powodowało problemy tutaj. A z kolei Fabryka Kultury część wydarzeń wrzuca na stronę główną, część na stronę z repertuarem i rzadko kiedy podają datę w czytelnym formacie.
Ale już teraz ma to jakiś użytek, tak myślę. Widzę w każdym bądź razie, że ludzie wchodzą, choć niewielu się wypowiada. Trzeba jeszcze to poprawić :)
Awatar użytkownika
Jaskier
Ja tu zaglądam
Ja tu zaglądam

Jedyne, co zwróciło moją uwagę, to fakt, że wydarzenia są chronologicznie ułożone od lewej do prawej, a relacje z urzędu od prawej do lewej, według mnie powinno być w obu albo tak albo tak, a nie takie pomieszane :P
Awatar użytkownika
Administrator
Site Admin

Ha! Ciekawe spostrzeżenie. Generalnie wydarzenia ustawiają się według czasu, w którym wydarzenie ma się odbyć, a w relacjach leci to po prostu datą publikacji. Wydaje mi się, że tak musi być, bo te najważniejsze info (czy to najbliższe wydarzenie, czy to najnowsza wiadomość) są zawsze z lewej strony (najlepiej widoczne), a te po prawej są ukryte (trzeba przewinąć). Szczególnie na smartfonach jest to istotne, bo zawartość zazwyczaj się przewija wykonując ruch palcem w lewo - musi być konsekwentnie :)
ODPOWIEDZ