Strona 1 z 6

Lidl atakuje ponownie...

: |20 Paź 2015|, o 23:35
autor: Mazur
22.10.2015 roku panskiego otwarcie lidla po modernizacji! Nizsze ceny, nowe produkty, milsza obsluga, barierki dookola, rozbudowana piekarnia... Juz sie nie moge doczekac, a Wy??

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |20 Paź 2015|, o 23:42
autor: Seeker
Taki temat w tygodniu wyborczym? Uh... Założyłem ciepłe papcie, zrobiłem popcorn i zacierając ręce czekam w napięciu na Sezon II serialu o Lidlu. Nie zawiedźcie mnie drodzy forumowicze! Pierwszy Sezon były doprawdy emocjonujący.

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |20 Paź 2015|, o 23:46
autor: Mazur
Pelna zgoda Seeker! Licze na te same emocje co w czesci pierwszej;)

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |20 Paź 2015|, o 23:47
autor: Huherko
Antychrysty ... w niedziele handlować bedo !!!

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |21 Paź 2015|, o 06:17
autor: vibra_bober
Święta zapasem, pewnie znów karpia rzucą w dobrej cenie i emeryci będą się o niego zabijac. Będzie co w internetach oglądać....

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |21 Paź 2015|, o 07:52
autor: Zigi
W Rumi też jest taka piekarnia w Lidlu. Masa przestrzeni, a w środku trzy maszyny do odpiekania pieczywa z mrożonek. A fuj!

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |21 Paź 2015|, o 11:28
autor: Huherko
Zigi pisze:trzy maszyny do odpiekania pieczywa z mrożonek. A fuj!
Ja tam nie wiem, ale bułki z sezamem z Lidla są the best ... nawet jeżeli ciasto było mrożone

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |21 Paź 2015|, o 11:33
autor: kapelusznik
Może i są, ale następnego dnia można już ich używać tylko jako kamień balastowy

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |21 Paź 2015|, o 14:35
autor: Romek
kapelusznik pisze:Może i są, ale następnego dnia można już ich używać tylko jako kamień balastowy
Kupuje bułki u Mielnika. Sa zblizone do prawdziwych

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |21 Paź 2015|, o 16:36
autor: Wicek
Lidl tematem miesiąca na forum

Najpierw temat, że zamknięty, teraz, że otwarty

Nie spodziewałem się, ze to taki tematodajny sklep

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |21 Paź 2015|, o 23:47
autor: Huherko
kapelusznik pisze:Może i są, ale następnego dnia można już ich używać tylko jako kamień balastowy
Widzisz, pełnią dwie funkcje Zamiast tego, możesz jeść bułki z innych dyskontów, które przez kilka dni trzymają świeżość ... nie wiem co jest lepsze.

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |22 Paź 2015|, o 07:36
autor: herring
Bułki w innych dyskontach tez są niestety z mrozonego pieczywa oprócz tych najtańszych w biedrze które są z konkola. W każdym razie wszystko co zwane pieczywem w dyskontach to jeden wielki syf. Pozostają tylko zakupy w piekarniach

Sent from my m1 note using Tapatalk

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |22 Paź 2015|, o 13:27
autor: jarekm
vibra_bober pisze:Święta zapasem, pewnie znów karpia rzucą w dobrej cenie i emeryci będą się o niego zabijac. Będzie co w internetach oglądać....
Czemu te wychwalane lokalne sklepiki nie "rzucą" karpia w dobrej cenie???
Będzie dobra cena to będą klienci.

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |22 Paź 2015|, o 15:44
autor: Salamandra
herring pisze:Bułki w innych dyskontach tez są niestety z mrozonego pieczywa oprócz tych najtańszych w biedrze które są z konkola. W każdym razie wszystko co zwane pieczywem w dyskontach to jeden wielki syf. Pozostają tylko zakupy w piekarniach

Sent from my m1 note using Tapatalk
W piekarniach też nie zawsze towar jest dobrej jakości. Ja kupuję pieczywo w redzkiej piekarni za "Oberżą pod Turbotem" (nigdy nie pamiętam jaka to ulica) i bułki na drugi dzień też się do jedzenia średnio nadają. Chleb orkiszowy, całkiem smaczny, potrafi z kolei zacząć pleśnieć na trzeci dzień, niezależnie od sposobów przechowywania. A drożdżówki to loteria - raz są pyszne, duże, puchate z obfitym wkładem czy kruszonką, a raz byle jakie, suche, jakby wypiekane przez skąpego Szkota kilka dni wcześniej

Re: Lidl atakuje ponownie...

: |22 Paź 2015|, o 20:43
autor: herring
Ta ulica to Spółdzielcza a co do piekarni GS i innych lokalnych to niestety ich poziom jest dość nierówny bo np pieczywo ze skierki jest super, mielnik np przy orkiszowym daje rade a bułek od nich nie lubię. Znowu konkol i jl zwany teraz tradycyjna jak dla mnie nie mają wiele wspólnego z dobrą sztuką piekarstwa

Sent from my m1 note using Tapatalk