Warsztat samochodowy Reda zaprasza
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/

Nowa inwestycja SEMEKO w Rumi

Rumia, Wejherowo, Rekowo Górne i inne
Awatar użytkownika
Zigi
Wygadany Lider
2900 postów
Wygadany Lider

2 lat temu

Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, by na takim terenie był chodnik - z punktu widzenia praktycznego. Problemem z pewnością są kwestie proceduralne z PGNiG. Jest to jednak państwo w państwie i łatwiej im powiedzieć "nie, bo nie", niż babrać się z toną papierów w sprawie 2 metrów chodniczka.
Domyślam się, że jakby pojawiła się tego typu samowola, to nikt by na to nie zwrócił uwagę ;) Jak ktoś pyta, to zazwyczaj dostaje odpowiedź ;)
Ilona
Nowy/a na forum
1 postów
Nowy/a na forum

2 miesięcy temu

Dzień dobry.Szukam osób które kupiły mieszkanie na Os.Cubik od dewelopera Semeko w ostatnim bloku tej inwestycji.Po trzech latach opóźnienia nagle telefon.Bedą odbiory ale.... musimy dopłacić po 1 tys zł do metra.W naszym przypadku 50.000 tysięcy zł!!!!!!Cała kwota była już dawno zapłacona.Jezeli nie dopłacimy mieszkanie przejmuje jakiś fundusz powierniczy który sprzeda je i zwróci całość na konto.Za tą kwotę nie kupimy dzisiaj nawet kawalerki.Skad wzięła się ta kwota 1 tys. do metra nie są w stanie udokumentować. Sprawizdania finansowe są tajemnica firmy.Jestem jednak pewna ze w umowie jest mnóstw kruczków prawnych ktore oni wykorzystują.Glowny akcjonariusz firmy placze ze nie ma za co żyć .Mamy go zrozumieć -to wina wojny w Ukrainie.A pod firma stoi zaparkowana Tesla.Zlodzieje!!!!!!A skad my mamy wziąć tyle pieniedzy to ich nie interesuje.Ponaglaja tylko zeby szybko sie decydowac.Jeśli są osoby w tej sytuacji co my blagam o kontakt: imalwina1@wp.pl Może jest jakiś ambitny prawnik który przyjrzy się sprawie.Prosze o pomoc!!!
Awatar użytkownika
Zigi
Wygadany Lider
2900 postów
Wygadany Lider

2 miesięcy temu

Moja prywatna opinia - sytuacja jest dość patowa. Semeko sprzedawało mieszkania kilka lat temu, gdy koszty realizacji były sporo niższe. Ponieważ Semeko zainicjowało w ostatnich latach dużo inwestycji i o dużej skali, to doprowadziło to firmę Semeko do bardzo trudnej sytuacji finansowej - taka jest niestety prawda. Wiem, że do takich sytuacji dochodzi na rynku, że umowa bywa renegocjowana, ale nie mam z tym doświadczenia. Pewnie zależy to od szczegółowych zapisów w umowie.
Marcin
Prawie Lider
525 postów
Prawie Lider

2 miesięcy temu

Proponuję przyjrzeć się umowie - prawdopodobnie mają do tego prawo. Taka sprawiedliwość niestety.
Awatar użytkownika
herring
Częsty Bywalec
341 postów
Częsty Bywalec

2 miesięcy temu

Ilona pisze:
2 miesięcy temu
.A pod firma stoi zaparkowana Tesla.Zlodzieje!!!!!!
Bez przesady, Tesla to nie jest jakaś mega ekstrawagancja. Droższe są choćby Audi, BMW czy Mercedesy. A tak na serio to niestety Semeko wpychało do umów klauzule niedozwolone grając z pozycji siły nad klientem. Czy można się z nimi sądzić? Oczywiście, ale zanim sąd wyda wyrok to oni szybciej upadną, bo już teraz nie mają pieniędzy na nic. Budowy stoją, podwykonawcy zostali z niezapłaconymi fakturami, biuro w Redzie zamknięte.
ODPOWIEDZ