O forumskracanie linków


Regulamin; Uwagi i sugestie dotyczące działania forum e-reda.pl
Lider Forumowicz
Posty: 1568
z Redy :P

Avatar użytkownika
Lider Forumowicz
Post14 sie 2017, o 13:08

Cytuj
Hej Administratorze

czy dałoby radę w jakiś sposób zrobić, by strona nie skracała linków? Obecny system obcina linki w pewnym momencie i stają się one bezużyteczne.

Czy można by obecny system przerabiania linków zmienić tak, by zamiast:
Kod: Zaznacz cały
WSTAWIAM: www.adresmojejstrony.pl/jakas_zakladka/obrazek.jpg
NA STRONIE: www.adresmojejstrony ... obrazek.jpg


działał w taki sposób:
Kod: Zaznacz cały
WSTAWIAM: www.adresmojejstrony.pl/jakas_zakladka/obrazek.jpg
NA STRONIE: [url="www.adresmojejstrony.pl/jakas_zakladka/obrazek.jpg"]www.adresmojejstrony ... obrazek.jpg"[/url]
Jam jest Huher - pierwsza maruda redzka ...
Lider Forumowicz
Posty: 1946
Reda/Łąkowa

Avatar użytkownika
Lider Forumowicz
Post14 sie 2017, o 13:26

Cytuj
Wystarczy włączyć pełen edytor i przy wstawianiu linków użyć przycisku URL a do zdjęcia Img ;)
Reda. Tu się po prostu dobrze żyje
Runeda
Site Admin
Posty: 179


Post14 sie 2017, o 18:21

Cytuj
Faktycznie coś jest nie tak i czasami linki przestają działać. Spróbuję coś z tym zrobić.
Site Admin
Posty: 179


Post14 sie 2017, o 18:36

Cytuj
Generalnie, jak link jest bardzo długi, to forum skraca go, bo po prostu nie mieściłby się w jednej linii i strona by się rozjechała. Ze zmianą będzie trzeba chwilę poczekać - póki co, na pewno można robić tak, jak pisał redziaczki lub na skróty: po prostu wpisujemy link w znaczniki:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://....]Nazwa strony[/url]
Lider Forumowicz
Posty: 1568
z Redy :P

Avatar użytkownika
Lider Forumowicz
Post14 sie 2017, o 19:57

Cytuj
Chodzi o to, że nie każdy używa zaawansowanego edytora i wklejają linki "tak jak leci" a strona je obcina żeby się zmieściły.

Spoko, niech sobie obcina jak chce, byle te linki były nadal działające, bo w tej chwili to nie działa.
Jam jest Huher - pierwsza maruda redzka ...
Lider Forumowicz
Posty: 1946
Reda/Łąkowa

Avatar użytkownika
Lider Forumowicz
Post14 sie 2017, o 21:16

Cytuj
Kurcze, działam aktywnie na kilku różnych forach i wszędzie jest tak jak tu, czyli jak wkleisz linka bez znacznika URL to ci go utnie....
Reda. Tu się po prostu dobrze żyje
Runeda
Site Admin
Posty: 179


Post14 sie 2017, o 21:33

Cytuj
Zgadzam się, że powinno być tak, by było wygodnie dla użytkowników, czyli jak skraca, to powinno zachowywać odnośnik. Na razie się wstrzymam z szukaniem rozwiązania, bo będzie pewna aktualizacja i być może problem sam się rozwiąże.

Powrót do O forum

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość