Ponieważ mieszkanką Redy jestem na pół gwizdka (jeszcze na stałe się nie przeprowadziłam, ale pewnie to nastąpi jeszcze w tym roku), to nie bardzo się orientuję, jacy dostawcy internetu i telewizji kablowej działają w tym mieście (o ile jacyś działają . Chodzi mi o łącze stałe - żadne neostrady itp. oraz satelitki* mnie nie interesują - okolice 12 Marca i Karłowicza.
Z góry ślicznie dziękuję za każdą (p)odpowiedź
* no chyba, że nie będzie innego wyjścia
Zamieść tutaj swoje ogłoszenie.
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Internet i kablówka w Redzie
www.plastcom.pl
www.interkar.pl
www.tkchopin.pl
musialabyś się tutaj dowiedzieć - powiem szczerze, że nie wiem jaki operator lokalny tam dociera;) to są linki 3 wiodących w Redzie;)
www.interkar.pl
www.tkchopin.pl
musialabyś się tutaj dowiedzieć - powiem szczerze, że nie wiem jaki operator lokalny tam dociera;) to są linki 3 wiodących w Redzie;)
Nie martw się - będziesz się jeszcze opędzać od akwizytorów. Przedwczoraj jednego natręta mało siłą nie musiałem wypchać. Najpopularniejsi dostawcy to Plastcom z Redy i TK Chopin z Wejherowa. Firmy która wysyła domokrążców szkolonych 15 lat temu pozwolę sobie nie wymienić z nazwy.
Jakiś czas temu miałem podobny dylemat. w punktach wygląda to tak:
1. PlastCom, dobra cena, szybki serwis, niestety ich zasięg jest ograniczony. Musisz sprawdzić w siedzibie czyy na 12 Marca dociągneli kabel.
2 Interkar, Jakiś czas temu oferował tylko internet radiowy, Z wszystkimi zaletami i wadami. Napewno będą dostępni w twojej okolicy.
3. Chopin, Cały czas ciągnie się za nimi zła sława z przed kilku laty, wtedy byli drodzy, wolni, zacofani, jednak dużo się zmieniło przez kilka lat i stawiał bym ich zaraz po PlastCom-ie. z pzrewagą miejscowych chociażby za szybką reakcję na ewentualny serwis.
Jeżeli interesuje ciebie opinia osoby interesującej się tematem, mogę podzielić się swoimi uwagami na priv. Nie chcę być posądzony o kryptoleklamę i nie chcę chwalić dostawców, by nie osiadł na laurach, bo zawsze może być lepiej.
1. PlastCom, dobra cena, szybki serwis, niestety ich zasięg jest ograniczony. Musisz sprawdzić w siedzibie czyy na 12 Marca dociągneli kabel.
2 Interkar, Jakiś czas temu oferował tylko internet radiowy, Z wszystkimi zaletami i wadami. Napewno będą dostępni w twojej okolicy.
3. Chopin, Cały czas ciągnie się za nimi zła sława z przed kilku laty, wtedy byli drodzy, wolni, zacofani, jednak dużo się zmieniło przez kilka lat i stawiał bym ich zaraz po PlastCom-ie. z pzrewagą miejscowych chociażby za szybką reakcję na ewentualny serwis.
Jeżeli interesuje ciebie opinia osoby interesującej się tematem, mogę podzielić się swoimi uwagami na priv. Nie chcę być posądzony o kryptoleklamę i nie chcę chwalić dostawców, by nie osiadł na laurach, bo zawsze może być lepiej.

Salamandro, będziemy prawie sąsiadkami. Wydaje mi się, że w rejonie o którym mówisz nie ma jeszcze żadnego kabla. Ale może się mylę. Ja żyję sobie zupełnie spokojnie od czterech lat bez telewizji / odtrucie trwa mniej więcej miesiąc/, polecam. W kontaktach ze światem korzystam z internetu radiowego z PlastComu i jestem zadowolona.
w rejonie 12 marca w nowej części osiedla nie ma jeszcze "kabli telewizyjnych w ziemi", słyszałem plotkę że w tym roku mają kopać kable ale jak będzie kto wie... , ja korzystam z Interkaru. Nadajnik radiowy INTERKARU jest właśnie na jakimś prywatnym domu przy Karłowicza. Jakość nie najgorsza, zawsze mogłoby lepiej, a wg was jak się spisuje PLASTCOM?
Ja bym nie dał rady... za często byłbym gosciem u sasiadów/rodziców/dziadków/znajomych co by obejrzeć to siatkówkę, to piłkę nożną, to reczną itd... No i wolę jednak pewne rzeczy zobaczyć na żywo, a nie w onecie czy wp... Także podziwiam, podziwiam...pi pisze:Salamandro, będziemy prawie sąsiadkami. Wydaje mi się, że w rejonie o którym mówisz nie ma jeszcze żadnego kabla. Ale może się mylę. Ja żyję sobie zupełnie spokojnie od czterech lat bez telewizji / odtrucie trwa mniej więcej miesiąc/, polecam. W kontaktach ze światem korzystam z internetu radiowego z PlastComu i jestem zadowolona.
Co do życia bez TV to najciekawsze, że mój syn /nastolatek/ też bardzo szybko się odzwyczaił. Po godzinie przełączania kanałów u babci, stwierdza, że to mu zupełnie wystarcza, żeby być na bieżąco, resztę "pobiera" z internetu, słucha z nami Trójki. W lecie bardzo dużo czasu spędzamy w ogrodzie, tak że telewizja jest zbędna, w zimie oglądam przez okno na przykład serial p.t. Brutalne życie ptaków w karmniku. Zaskakująco ciekawy.
No, ale miłośnik sportu miałby na pewno trudniej.
No, ale miłośnik sportu miałby na pewno trudniej.

- Salamandra
- Lider Forumowicz
1965 postów
Przede wszystkim dziękuję wszystkim za odpowiedzipi pisze:Salamandro, będziemy prawie sąsiadkami. Wydaje mi się, że w rejonie o którym mówisz nie ma jeszcze żadnego kabla. Ale może się mylę. Ja żyję sobie zupełnie spokojnie od czterech lat bez telewizji / odtrucie trwa mniej więcej miesiąc/, polecam. W kontaktach ze światem korzystam z internetu radiowego z PlastComu i jestem zadowolona.

Co do TV to szczerze mówiąc nie jest mi do szczęścia AŻ TAK bardzo potrzebna, choć czasem chciałoby się co nieco obejrzeć

Pi - czy ten radiowy internet z PlastComu jest w 100% w porządku? Czy działa cały czas - nie ma awarii, zerwań łączności itp. Jeśli to nie tajemnica - jakie są koszty usługi i przy jakiej szybkości?
Witam mam problem bo nie mogę wziąść internetu z chopina bo u mnie nie szła kablówka jaki internet proponujecie szkoda ze w redzie nie można mieć chello ,ups albo vectry bo maja najkożystniejsze ceny i łącza teraz mam z neti neta ale trzeba bezsensownie płacić tp za utrzymanie łącza czyli najtanszy abonament od nich i tak czy tak płacę chociaż wogule telefonu stacjonarnego nie posiadam .