Warsztat samochodowy Reda zaprasza
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/

tv chopin - znowu podwyżka

Szukam fachowca, porady. Handel, usługi.
lukasz8881
Znam to forum
94 postów
Znam to forum

2 miesięcy temu

znowu podnieśli ceny, oni sie nie certolą podnoszą co chwila
lukasz8881
Znam to forum
94 postów
Znam to forum

2 miesięcy temu

Opłata za obsługę techniczną przyłącza w budynkach o typie
zabudowy jednorodzinnej 01.0831.08.2024
— 1 11,44 — 9,30 23% 2,14 11,44
( tu było 10zł a jest 11,44zł)

Wsparcie zdalne do usługi 01.0831.08.2024
— 1 4,84 — 3,93 23% 0,91 4,84
To jest ich jakaś nowa opłata wczesniej jej nie było

Chopin Net 60 01.0831.08.2024
36 zł tu bez zmian

Utrzymanie łącza internetowego 01.0831.08.2024
— 1 8,44 — 6,86 23% 1,58 8,44
tu było 5zł a jest 6,86zł

Czy oni mogą tak sobie dowalić kolejną nową opłate której wczesniej nie było? i to w ciągu trwania umowy ?
Awatar użytkownika
Huherko
Lider Forumowicz
1804 postów
Lider Forumowicz

2 miesięcy temu

Wydaje mi się, że mogą - jedyne co, to w takim razie masz prawo do zakończenia umowy jeżeli się nie zgadzasz z nowymi warunkami.
Jam jest Huher - pierwsza maruda redzka ...
Jed
Nowy/a na forum
8 postów
Nowy/a na forum

2 miesięcy temu

Ostatnio z Panią z obsługi się pokłóciłem na temat "Wsparcie zdalne do usługi". Stwierdziłem, że nie jestem zainteresowany tym pakietem, Pani twierdziła, że nie jest on opcjonalny, jednocześnie nie potrafiła wytłumaczyć co owy pakiet obejmuje. Masz płacić i się nie interesować, wszyscy go mają, to ty też musisz - taka mniej więcej argumentacja. Moim zdaniem jest to manipulacja (nie jedyna zresztą). Nigdzie w regulaminie nie ma słowa o owej usłudze, nie wiadomo czym ona jest, co obejmuje. Po prostu jest to ukryta dodatkowa opłata, która nic absolutnie nie wnosi. Już mi nie chodzi o te dodatkowe parę złotych, ale o transparentność. Niech podniosą cenę tego za co się faktycznie płaci a nie dodawanie fikcyjnych usług.
Robin
Częsty Bywalec
483 postów
Częsty Bywalec

2 miesięcy temu

W wielu miejscach są zwyczajnie monopolistą. W takiej sytuacji klient jest na przegranej pozycji. Można sobie wziąć internet od Muska.... Generalnie tym firmom nie zależy na ludziach, bo mają w garści tysiące abonentów, więc jeden w lewo, jeden w prawo nie robi na nich wrażenia.
Awatar użytkownika
Jaskier
Nowy/a na forum
10 postów
Nowy/a na forum

1 miesiąc temu

Odłączajcie telewizję, przechodzi do lamusa. Dzisiaj króluje streamowanie, kto wie co będzie jutro :D
Awatar użytkownika
Zigi
Wygadany Lider
2900 postów
Wygadany Lider

1 miesiąc temu

Ja korzystam z internetu z Chopina - oczywiście z kabla - i bardzo sobie chwalę. Za to z telewizji kablowej zrezygnowałem już kilka lat temu.
Ale jeśli pojawią się takie kwiatki jak dodatkowe usługi, z których się nie korzysta, a się za nie płaci, to zapewne się pożegnamy.
ODPOWIEDZ