Albo złapać wilkaRomek pisze:A jest taka nagroda? Chętnie powalczę...zima zbliza się, a w złotych gaciach, to można zadac szykuDorma pisze: Normalnie jakby to była walka o jakieś złote kalesony
Warsztat samochodowy Reda zaprasza
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Pizzeria Pod Modrzewiem
Regulamin forum
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
kurcze ale narobiłem zamieszania .....sorki ale nie miałem takiego zamiaru
- Podmiejski
- Częsty Bywalec
460 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
prosze nie!Ona czyli Ja pisze:adidjj pisze:a to już wiadomo ......sprawa wyjaśniona ....poprzednio był sos keczupowy a on był słodki .... i może faktycznie pozostaniemy przy nim
Pomidorowy a nie ketchupowy!!!
Włosi twierdzą że ketchup wymyślili amerykanie jak odkryli ze transport włoskich pomidorów przez Atlantyk sie popsuł...
Tylko pomidory - sos pomidorowy!
Są różne odmiany - ten sos może być albo słodki albo kwaskowaty - ale nie KETCHUP.
To przecież pizza włoska a nie PIZZA HUT
good by my love, good bye...
spoko ogarniemy temat żeby było dobrze
-
- Bywalec
238 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
Chciałabym żeby byl taki jak ...był I tylePodmiejski pisze:prosze nie!Ona czyli Ja pisze:adidjj pisze:a to już wiadomo ......sprawa wyjaśniona ....poprzednio był sos keczupowy a on był słodki .... i może faktycznie pozostaniemy przy nim
Pomidorowy a nie ketchupowy!!!
Włosi twierdzą że ketchup wymyślili amerykanie jak odkryli ze transport włoskich pomidorów przez Atlantyk sie popsuł...
Tylko pomidory - sos pomidorowy!
Są różne odmiany - ten sos może być albo słodki albo kwaskowaty - ale nie KETCHUP.
To przecież pizza włoska a nie PIZZA HUT
no i tak będzie ..
Gdy miesiąc temu byłem w Turynie to poszlismy na pizzę...to co oni tam nazywaja pizza, a to co my tu jemy, to sa dwie nieco rózne potrawy.
Podobnie z spaghetti po bolonsku. Oni tam takiej potrawy jak my jemy nie znają...nazywa sie tak samo, lecz sporzadza sie inaczej.
W ubiegłym roku ci moi znajomi byli w Polsce. Zaprosiłem ich na pizzę....to był mój najwiekszy bład. Zapytali w pizzerii jaki ser kładą na pizzę....odpowiedx brzmiała "żółty"
KETCHUP NA PIZZĘ TO U NICH ZBRODNIA!!!!
Podobnie z spaghetti po bolonsku. Oni tam takiej potrawy jak my jemy nie znają...nazywa sie tak samo, lecz sporzadza sie inaczej.
W ubiegłym roku ci moi znajomi byli w Polsce. Zaprosiłem ich na pizzę....to był mój najwiekszy bład. Zapytali w pizzerii jaki ser kładą na pizzę....odpowiedx brzmiała "żółty"
KETCHUP NA PIZZĘ TO U NICH ZBRODNIA!!!!
- Salamandra
- Lider Forumowicz
1979 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
Dokładnie. Jak chcecie zjeść włoską pizzę, to polecam Tutta Mia w Chyloni, przy zjeździe z obwodnicy. Właścicielem jest rodowity Włoch, a potrawy (nie tylko pizza) są naprawdę pierwsza klasa.Romek pisze:Gdy miesiąc temu byłem w Turynie to poszlismy na pizzę...to co oni tam nazywaja pizza, a to co my tu jemy, to sa dwie nieco rózne potrawy.
no i takie wypowiedzi mnie podbudowują .... ja daje ser mieszany , (bez urazy dla włochów )...biały z żółtym i jeden się ładnie topi a drugi przypieka ....) i jak na razie wszystkim smakuje ............. żadne wyroby sero podobne beeeeeee
-
- Prawie Lider
575 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
Sero podobne- bleee faktycznuie. Takie coś serobpodobne mają w Faraonie. O ile sam smak i ogólnie cała pizza jest w miare OK (największy jej plus, że można ją zjeśc nawet o 2 w nocy) to na drugi dzien żołądek nie daje rady hehe
-
- Bywalec
238 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
No ale to jest przecież jasne od zawsze jak słońce ToskaniiRomek pisze:Gdy miesiąc temu byłem w Turynie to poszlismy na pizzę...to co oni tam nazywaja pizza, a to co my tu jemy, to sa dwie nieco rózne potrawy.
A kawę najlepsza robią na Dominikanie...tylko, że w jednym jak i drugim przypadku nie bywam tam co weekend
Idąc takim tokiem rozumowania należałoby zlikwidować 95% lokali gastronomicznych w ogóle, bo i część np."greckich knajp" choć jest prowadzona prze rodowitych Greków to wiele wspolnego z kuchnią grecką jednak nie ma. Takie przykłady mozna mnożyć, tylko po co? Nie lepiej cieszyc się tym, że coś nam gdzieś smakuje, chociażby "karp po żydowsku" czy "ryba po grecku" o których to potrawach ani w Tel Avivie ani tym bardziej w Atenach nie słyszano
A znajomych z zagranicy zabiera się na polski bigos i pierogi
Polecam
Próbowałem. Bigos (dla nich) to potrawa zrobiona z zepsutej kapusty. Pierogi owszem.We Włoszech tez ich maja całe mnóstwo. O dziwo, smakowały im flaki...z zimna "Wyborową"Ona czyli Ja pisze:
A znajomych z zagranicy zabiera się na polski bigos i pierogi
Polecam
Nie napisałem, że nie nalezy jeść pizzy robionej poza Włochami. Wydaje mi sie jednak, że danie to moze byc uznane jako swoisty znak rozpoznawczy Italii, a jezeli tak....."żeby pizza była pizzą...."
-
- Bywalec
238 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
Po jakiej ilości Wyborowej zjedli flaki?Romek pisze:Próbowałem. Bigos (dla nich) to potrawa zrobiona z zepsutej kapusty. Pierogi owszem.We Włoszech tez ich maja całe mnóstwo. O dziwo, smakowały im flaki...z zimna "Wyborową"Ona czyli Ja pisze:
A znajomych z zagranicy zabiera się na polski bigos i pierogi
Polecam
Nie napisałem, że nie nalezy jeść pizzy robionej poza Włochami. Wydaje mi sie jednak, że danie to moze byc uznane jako swoisty znak rozpoznawczy Italii, a jezeli tak....."żeby pizza była pizzą...."
"żeby pizza była pizzą...." - inne przemianowac należy na placki z dodatkami?
A jak nazwać napój chociażby ze Starbucks? Ach gdzież mu do prawdziwej kawy.... "żeby kawą kawą była" Możemy mnozyć tak przykłady i chociażby wytykac tym co na sushi chodza do Toko, że prawdziwe to tylko w Tokio, ale nie o to tu chodzi.
Oceniamy okoliczne lokale, a okolica za granicę nie sięga Wybieramy z tego co mamy, jak lubimy to ok, a jak nie to też ok, sa inne kulinarne przybytki
mała sugestia do właściciela - pieczarki czarne i prawdopodobnie ugotowane przed pieczeniem - mało atrakcyjny wygląd i gorzki posmak (na surowo nakładane na pizze zdecydowanie lepiej smakują);
z drugiej strony ciasto lepiej przypieczone i smaczniejsze niż poprzednio, zobaczymy co dalej będzie się działo
z drugiej strony ciasto lepiej przypieczone i smaczniejsze niż poprzednio, zobaczymy co dalej będzie się działo