Gastronomia i kulinariaPizzeria Lusia


Opinie na temat lokali gastronomicznych. Inne tematy kulinarne.

Regulamin działu

Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Bywalec
Posty: 164
Reda .

Avatar użytkownika
Bywalec
Post27 maja 2013, o 20:37

Cytuj
jeszcze czuję te skórki fuj , a na pizzy mrożona szynka , córka była chora , nie wiem ale tak nie może być żeby za chorobę płacić podwójnie .
Częsty Bywalec
Posty: 307
Reda

Avatar użytkownika
Częsty Bywalec
Post27 maja 2013, o 20:57

Cytuj
sad1 napisał(a):
Ja nie wyszłam zadowolona , gyros ze skórek od kurczaka lub z resztek z kurczaka fuj ,


Powiem szczerze, że kiedyś pizze zamawiałem tylko z Lusi...
Niestety od prawie roku omijam ten lokal szerokim łukiem!!!
Kiedyś pizza z kurczakiem była z piersią kurczaka - ładne bielutkie mięsko, później.. wyglądało to tak jak jakieś resztki nieobgryzione od udek ... poszarpane mięso ze skórkami..
Dwa razy się naciąłem - więcej już nie zamówiłem pizzy u nich!
Teraz tylko LaStrada! :)
Forumowicz
Posty: 64
REDA

Forumowicz
Post27 maja 2013, o 21:12

Cytuj
najlepsza jest verona :D
Bywalec
Posty: 164
Reda .

Avatar użytkownika
Bywalec
Post27 maja 2013, o 21:27

Cytuj
ale ten gyros o ile można tak to nazwać nawet nie był przypieczony :(
Prawie Lider
Posty: 520
Przy Młynie

Avatar użytkownika
Prawie Lider
Post27 maja 2013, o 21:47

Cytuj
najlepsza jest pizzeria Pod Modrzewiem!
Mamo.... bo się potnę !!!
Częsty Bywalec
Posty: 307
Reda

Avatar użytkownika
Częsty Bywalec
Post27 maja 2013, o 22:00

Cytuj
A dla mnie najlepsza jest La Strada! :)
Częsty Bywalec
Posty: 427

Avatar użytkownika
Częsty Bywalec
Post28 maja 2013, o 21:37

Cytuj
Najlepsza jest w Piccolo Mulino!!!! Pyyycha!
Kiedyś zamawialiśmy w Veronie, ale teraz nawet się nie zastanawiamy.
Dobre ciasto, świeże dodatki w dobrej ilości.
Bywalec
Posty: 168

Avatar użytkownika
Bywalec
Post28 maja 2013, o 21:59

Cytuj
Zdecydowanie jak pizza to tylko Mulino :)
Lider Forumowicz
Posty: 1964
Reda/Łąkowa

Avatar użytkownika
Lider Forumowicz
Post28 maja 2013, o 22:02

Cytuj
Pamiętam, że kiedyś pizza to tylko z pod Modrzewiem ale to jeszcze za starego własciciela, potem la strada, poźniej Lusia bo jako nie liczni oferowali pizze z pieca opalanego drewnem.... ale teraz tylko i wyłącznie Piccolo, no chyba że jestesmy w Rumi to w galerii u włocha jest the best
Reda. Tu się po prostu dobrze żyje
Runeda
Bywalec
Posty: 167

Bywalec
Post29 maja 2013, o 09:14

Cytuj
Oj myślę, że Piccolo bije Włocha o głowę :) mam nadzieję, że ten lokal się utrzyma, choć nie wiem czemu raczej są tam pustki, w przeciwieństwie do Ferkota, który też polecam. Piccolo od maja ma zamknięte w poniedziałki, pewnie właśnie przez te pustki w lokalu.
Lider Forumowicz
Posty: 1964
Reda/Łąkowa

Avatar użytkownika
Lider Forumowicz
Post29 maja 2013, o 09:22

Cytuj
Oj... u Włocha jednak jest lepiej niż w Piccolo.... lepsze składniki i ciasto.... przynajmniej dla mnie.... ale cena też wyższa :(
Reda. Tu się po prostu dobrze żyje
Runeda
Lider Forumowicz
Posty: 1869
Gdynia / Reda

Lider Forumowicz
Post29 maja 2013, o 10:27

Cytuj
antek - nie siej paniki :)
Oni mają poniedziałki wolne, bo to przerwa techniczna... kiedyś mieli tylko jeden poniedziałek na początku miesiąca, teraz mają każdy poniedziałek... ale za to chyba otwierają szybciej w jakiś dzień

W Ferkocie jest więcej ludzi bo lokal jest bardziej przytulny... Do Ferkotu można iść posiedzieć, pogadać, a do Piccolo idzie się typowo na jedzenie :) Poza tym w Ferkocie jest większy wybór dań i za dania są niższe ceny...

Ale jak już tak odchodzimy od tematu, to mi najbardziej smakuje z Faraona, natomiast w Piccolo mają genialną Shoarmę... jestem na niej dość często i wtedy tam pustek nie ma - zawsze ktoś siedzi :)
Bywalec
Posty: 167

Bywalec
Post29 maja 2013, o 12:36

Cytuj
Dla mnie właśnie shorma ujdzie, ale za to makarony mają bardzo dobre. A jeśli chodzi o poniedziałki to wiem, że przerwa techniczna ale nie trudno się domyślić w czym rzecz. Ja też jestem tam dość często, ale przeważnie trafiam na pustki. Ale jeśli mówisz, że ludzie są to tylko się cieszyć :)
Częsty Bywalec
Posty: 307
Reda

Avatar użytkownika
Częsty Bywalec
Post29 maja 2013, o 19:01

Cytuj
redziaczki napisał(a):Oj... u Włocha jednak jest lepiej niż w Piccolo.... lepsze składniki i ciasto.... przynajmniej dla mnie.... ale cena też wyższa


Włoch z Galerii Rumia - sam sprowadza tylko oryginalne włoskie składniki!!!
Oczywiście sprowadza je z Włoch! - a nie z... Makro! ;)
Znam to forum
Posty: 93

Znam to forum
Post1 cze 2013, o 08:58

Cytuj
W Lusi byłam. Kartą płacić nie można (nie wiele brakowało a by mnie skrzyczano że czego a wymagam!!! Płatność karta sobie wymysliłam ). Ale i tak spróbowałam. Pizza.. ech delikatnie mówiąc więcej nie zamówię.
Jak na razie najlepsza pizza jaką zjadłąm w Redzie to ta zrobiona pod dębami koło SKMki. La strada, średnio, najgorsza... nie pamiętam nazwy lokalu. Koło młyna niedaleko apteki. Co z tego ze wieeeeelka że na talerzu sie nie miesciła jak sufit można było przez nią oglądac albo podrzucic do sąsiedniego KEBAB RONDA żeby Rollo zrobili ;) A dodatki, nie żartuje 8 plasterków salami i 8 plasterków pomidora. tak na zmianę układane.
pojemnik na sos wielkości kieliszka.Delikatnie mówiąc.. mało go było. Jesli ktoś lubi placka z pieca z wizualnymi dodatkami (bo by były tez smakowe to za mało ich było), to może tam mu się uda zaspokoić potrzeby. Na koniec dodam że byłam u nich zimą może teraz jest inaczej. NIe wiem, nie sprawdzałam.
ceń dzień
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gastronomia i kulinaria

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość