Pizzeria Lusia

Opinie na temat lokali gastronomicznych. Inne tematy kulinarne.
Regulamin forum
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Awatar użytkownika
sad1
Bywalec
164 postów
Bywalec
Rejestracja: 7 lat temu

5 lat temu

jeszcze czuję te skórki fuj , a na pizzy mrożona szynka , córka była chora , nie wiem ale tak nie może być żeby za chorobę płacić podwójnie .
Awatar użytkownika
Johny Bravo
Częsty Bywalec
312 postów
Częsty Bywalec
Rejestracja: 6 lat temu

5 lat temu

sad1 pisze:
Ja nie wyszłam zadowolona , gyros ze skórek od kurczaka lub z resztek z kurczaka fuj ,
Powiem szczerze, że kiedyś pizze zamawiałem tylko z Lusi...
Niestety od prawie roku omijam ten lokal szerokim łukiem!!!
Kiedyś pizza z kurczakiem była z piersią kurczaka - ładne bielutkie mięsko, później.. wyglądało to tak jak jakieś resztki nieobgryzione od udek ... poszarpane mięso ze skórkami..
Dwa razy się naciąłem - więcej już nie zamówiłem pizzy u nich!
Teraz tylko LaStrada!
ram13
Forumowicz
63 postów
Forumowicz
Rejestracja: 7 lat temu

5 lat temu

najlepsza jest verona
Awatar użytkownika
sad1
Bywalec
164 postów
Bywalec
Rejestracja: 7 lat temu

5 lat temu

ale ten gyros o ile można tak to nazwać nawet nie był przypieczony
Awatar użytkownika
Mazur
Prawie Lider
520 postów
Prawie Lider
Rejestracja: 5 lat temu

5 lat temu

najlepsza jest pizzeria Pod Modrzewiem!
Mamo.... bo się potnę !!!
Awatar użytkownika
Johny Bravo
Częsty Bywalec
312 postów
Częsty Bywalec
Rejestracja: 6 lat temu

5 lat temu

A dla mnie najlepsza jest La Strada!
Awatar użytkownika
suria
Częsty Bywalec
432 postów
Częsty Bywalec
Rejestracja: 11 lat temu

5 lat temu

Najlepsza jest w Piccolo Mulino!!!! Pyyycha!
Kiedyś zamawialiśmy w Veronie, ale teraz nawet się nie zastanawiamy.
Dobre ciasto, świeże dodatki w dobrej ilości.
Awatar użytkownika
mika
Bywalec
168 postów
Bywalec
Rejestracja: 8 lat temu

5 lat temu

Zdecydowanie jak pizza to tylko Mulino
Awatar użytkownika
redziaczki
Lider Forumowicz
1974 postów
Lider Forumowicz
Rejestracja: 7 lat temu

5 lat temu

Pamiętam, że kiedyś pizza to tylko z pod Modrzewiem ale to jeszcze za starego własciciela, potem la strada, poźniej Lusia bo jako nie liczni oferowali pizze z pieca opalanego drewnem.... ale teraz tylko i wyłącznie Piccolo, no chyba że jestesmy w Rumi to w galerii u włocha jest the best
Reda. Tu się po prostu dobrze żyje
Runeda
antek
Bywalec
167 postów
Bywalec
Rejestracja: 6 lat temu

5 lat temu

Oj myślę, że Piccolo bije Włocha o głowę mam nadzieję, że ten lokal się utrzyma, choć nie wiem czemu raczej są tam pustki, w przeciwieństwie do Ferkota, który też polecam. Piccolo od maja ma zamknięte w poniedziałki, pewnie właśnie przez te pustki w lokalu.
Awatar użytkownika
redziaczki
Lider Forumowicz
1974 postów
Lider Forumowicz
Rejestracja: 7 lat temu

5 lat temu

Oj... u Włocha jednak jest lepiej niż w Piccolo.... lepsze składniki i ciasto.... przynajmniej dla mnie.... ale cena też wyższa
Reda. Tu się po prostu dobrze żyje
Runeda
Wicek
Wygadany Lider
2092 postów
Wygadany Lider
Rejestracja: 8 lat temu

5 lat temu

antek - nie siej paniki
Oni mają poniedziałki wolne, bo to przerwa techniczna... kiedyś mieli tylko jeden poniedziałek na początku miesiąca, teraz mają każdy poniedziałek... ale za to chyba otwierają szybciej w jakiś dzień

W Ferkocie jest więcej ludzi bo lokal jest bardziej przytulny... Do Ferkotu można iść posiedzieć, pogadać, a do Piccolo idzie się typowo na jedzenie Poza tym w Ferkocie jest większy wybór dań i za dania są niższe ceny...

Ale jak już tak odchodzimy od tematu, to mi najbardziej smakuje z Faraona, natomiast w Piccolo mają genialną Shoarmę... jestem na niej dość często i wtedy tam pustek nie ma - zawsze ktoś siedzi
antek
Bywalec
167 postów
Bywalec
Rejestracja: 6 lat temu

5 lat temu

Dla mnie właśnie shorma ujdzie, ale za to makarony mają bardzo dobre. A jeśli chodzi o poniedziałki to wiem, że przerwa techniczna ale nie trudno się domyślić w czym rzecz. Ja też jestem tam dość często, ale przeważnie trafiam na pustki. Ale jeśli mówisz, że ludzie są to tylko się cieszyć
Awatar użytkownika
Johny Bravo
Częsty Bywalec
312 postów
Częsty Bywalec
Rejestracja: 6 lat temu

5 lat temu

redziaczki pisze:Oj... u Włocha jednak jest lepiej niż w Piccolo.... lepsze składniki i ciasto.... przynajmniej dla mnie.... ale cena też wyższa
Włoch z Galerii Rumia - sam sprowadza tylko oryginalne włoskie składniki!!!
Oczywiście sprowadza je z Włoch! - a nie z... Makro!
Ksantypa
Znam to forum
93 postów
Znam to forum
Rejestracja: 5 lat temu

5 lat temu

W Lusi byłam. Kartą płacić nie można (nie wiele brakowało a by mnie skrzyczano że czego a wymagam!!! Płatność karta sobie wymysliłam ). Ale i tak spróbowałam. Pizza.. ech delikatnie mówiąc więcej nie zamówię.
Jak na razie najlepsza pizza jaką zjadłąm w Redzie to ta zrobiona pod dębami koło SKMki. La strada, średnio, najgorsza... nie pamiętam nazwy lokalu. Koło młyna niedaleko apteki. Co z tego ze wieeeeelka że na talerzu sie nie miesciła jak sufit można było przez nią oglądac albo podrzucic do sąsiedniego KEBAB RONDA żeby Rollo zrobili A dodatki, nie żartuje 8 plasterków salami i 8 plasterków pomidora. tak na zmianę układane.
pojemnik na sos wielkości kieliszka.Delikatnie mówiąc.. mało go było. Jesli ktoś lubi placka z pieca z wizualnymi dodatkami (bo by były tez smakowe to za mało ich było), to może tam mu się uda zaspokoić potrzeby. Na koniec dodam że byłam u nich zimą może teraz jest inaczej. NIe wiem, nie sprawdzałam.
ceń dzień
ODPOWIEDZ