Strona 7 z 9

Re: Pizzeria Lusia

: |27 Maj 2013|, o 20:37
autor: sad1
jeszcze czuję te skórki fuj , a na pizzy mrożona szynka , córka była chora , nie wiem ale tak nie może być żeby za chorobę płacić podwójnie .

Re: Pizzeria Lusia

: |27 Maj 2013|, o 20:57
autor: Johny Bravo
sad1 pisze:
Ja nie wyszłam zadowolona , gyros ze skórek od kurczaka lub z resztek z kurczaka fuj ,
Powiem szczerze, że kiedyś pizze zamawiałem tylko z Lusi...
Niestety od prawie roku omijam ten lokal szerokim łukiem!!!
Kiedyś pizza z kurczakiem była z piersią kurczaka - ładne bielutkie mięsko, później.. wyglądało to tak jak jakieś resztki nieobgryzione od udek ... poszarpane mięso ze skórkami..
Dwa razy się naciąłem - więcej już nie zamówiłem pizzy u nich!
Teraz tylko LaStrada!

Re: Pizzeria Lusia

: |27 Maj 2013|, o 21:12
autor: ram13
najlepsza jest verona

Re: Pizzeria Lusia

: |27 Maj 2013|, o 21:27
autor: sad1
ale ten gyros o ile można tak to nazwać nawet nie był przypieczony

Re: Pizzeria Lusia

: |27 Maj 2013|, o 21:47
autor: Mazur
najlepsza jest pizzeria Pod Modrzewiem!

Re: Pizzeria Lusia

: |27 Maj 2013|, o 22:00
autor: Johny Bravo
A dla mnie najlepsza jest La Strada!

Re: Pizzeria Lusia

: |28 Maj 2013|, o 21:37
autor: suria
Najlepsza jest w Piccolo Mulino!!!! Pyyycha!
Kiedyś zamawialiśmy w Veronie, ale teraz nawet się nie zastanawiamy.
Dobre ciasto, świeże dodatki w dobrej ilości.

Re: Pizzeria Lusia

: |28 Maj 2013|, o 21:59
autor: mika
Zdecydowanie jak pizza to tylko Mulino

Re: Pizzeria Lusia

: |28 Maj 2013|, o 22:02
autor: redziaczki
Pamiętam, że kiedyś pizza to tylko z pod Modrzewiem ale to jeszcze za starego własciciela, potem la strada, poźniej Lusia bo jako nie liczni oferowali pizze z pieca opalanego drewnem.... ale teraz tylko i wyłącznie Piccolo, no chyba że jestesmy w Rumi to w galerii u włocha jest the best

Re: Pizzeria Lusia

: |29 Maj 2013|, o 09:14
autor: antek
Oj myślę, że Piccolo bije Włocha o głowę mam nadzieję, że ten lokal się utrzyma, choć nie wiem czemu raczej są tam pustki, w przeciwieństwie do Ferkota, który też polecam. Piccolo od maja ma zamknięte w poniedziałki, pewnie właśnie przez te pustki w lokalu.

Re: Pizzeria Lusia

: |29 Maj 2013|, o 09:22
autor: redziaczki
Oj... u Włocha jednak jest lepiej niż w Piccolo.... lepsze składniki i ciasto.... przynajmniej dla mnie.... ale cena też wyższa

Re: Pizzeria Lusia

: |29 Maj 2013|, o 10:27
autor: Wicek
antek - nie siej paniki
Oni mają poniedziałki wolne, bo to przerwa techniczna... kiedyś mieli tylko jeden poniedziałek na początku miesiąca, teraz mają każdy poniedziałek... ale za to chyba otwierają szybciej w jakiś dzień

W Ferkocie jest więcej ludzi bo lokal jest bardziej przytulny... Do Ferkotu można iść posiedzieć, pogadać, a do Piccolo idzie się typowo na jedzenie Poza tym w Ferkocie jest większy wybór dań i za dania są niższe ceny...

Ale jak już tak odchodzimy od tematu, to mi najbardziej smakuje z Faraona, natomiast w Piccolo mają genialną Shoarmę... jestem na niej dość często i wtedy tam pustek nie ma - zawsze ktoś siedzi

Re: Pizzeria Lusia

: |29 Maj 2013|, o 12:36
autor: antek
Dla mnie właśnie shorma ujdzie, ale za to makarony mają bardzo dobre. A jeśli chodzi o poniedziałki to wiem, że przerwa techniczna ale nie trudno się domyślić w czym rzecz. Ja też jestem tam dość często, ale przeważnie trafiam na pustki. Ale jeśli mówisz, że ludzie są to tylko się cieszyć

Re: Pizzeria Lusia

: |29 Maj 2013|, o 19:01
autor: Johny Bravo
redziaczki pisze:Oj... u Włocha jednak jest lepiej niż w Piccolo.... lepsze składniki i ciasto.... przynajmniej dla mnie.... ale cena też wyższa
Włoch z Galerii Rumia - sam sprowadza tylko oryginalne włoskie składniki!!!
Oczywiście sprowadza je z Włoch! - a nie z... Makro!

Re: Pizzeria Lusia

: |1 Cze 2013|, o 08:58
autor: Ksantypa
W Lusi byłam. Kartą płacić nie można (nie wiele brakowało a by mnie skrzyczano że czego a wymagam!!! Płatność karta sobie wymysliłam ). Ale i tak spróbowałam. Pizza.. ech delikatnie mówiąc więcej nie zamówię.
Jak na razie najlepsza pizza jaką zjadłąm w Redzie to ta zrobiona pod dębami koło SKMki. La strada, średnio, najgorsza... nie pamiętam nazwy lokalu. Koło młyna niedaleko apteki. Co z tego ze wieeeeelka że na talerzu sie nie miesciła jak sufit można było przez nią oglądac albo podrzucic do sąsiedniego KEBAB RONDA żeby Rollo zrobili A dodatki, nie żartuje 8 plasterków salami i 8 plasterków pomidora. tak na zmianę układane.
pojemnik na sos wielkości kieliszka.Delikatnie mówiąc.. mało go było. Jesli ktoś lubi placka z pieca z wizualnymi dodatkami (bo by były tez smakowe to za mało ich było), to może tam mu się uda zaspokoić potrzeby. Na koniec dodam że byłam u nich zimą może teraz jest inaczej. NIe wiem, nie sprawdzałam.