Warsztat samochodowy Reda zaprasza
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Toko Sushi Bar w Redzie
Regulamin forum
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Słyszałam,że na miejscu "Krainy zabaw" (czy jakoś tam) na przeciwko Lidla otworzyć mają bar z sushi. Ma to być filia Tokio Baru Sushi z Gdyni. Umowa o dzierżawę już podpisana.Ciekawe czy uda im się przekonać mieszkańców Redy do surowych ryb?
Odważna, ale moim zdaniem zła decyzja. Reda to Reda i u nas sprawdzają się pizzerie i lokale ze schabowym. Ale i tak ciężko się utrzymać z takim lokalem o czym świadczy chociażby zamknięcie baru Lando, sprzedaż Sowilo czy też próba sprzedaży Karczmy Rzym. Pytanie tylko czy związane to było z brakiem klientów ze względu na dużą konkurencje czy może ludzi w Redzie po prostu nie stać na zamawianie jedzenia do domu. Sushi to specyficzna kuchnia i po pierwsze nie każdy ma do tego przekonanie, a po drugie ceny w każdym sushi barze są powalające i nie sądzę by u nas miało być jakoś taniej. Podsumowując oba punkty nawet jeśli znajda się w Redzie chętni na sushi i mający na to pieniądze to i tak będzie ich zbyt mało by można było zachować najwyższy standard jedzenia i świeżość wszystkich produktów. I albo właściciel będzie dopłacał do biznesu albo świeżość i jakość spadną. W obu wypadkach doprowadzi to do plajty biznesu-właściciel albo zwinie żagle wnerwiony stratami, albo reszta klientów odejdzie i wtedy będą straty i koniec lokalu
Znam kilka osób, które chętnie chodzą na sushi. Zauważyłam jednak, że teraz panuje moda na tego typu dania, więc lokal może przyciągać klientów. Poza tym ile można jeść pizze? Chętnie bym się tam wybrała. A jeśli dowoziliby do domu to pozostaje tylko zebrać znajomych w ogrodzie i zamawiać.
herring zgadzam się.
życzę im jak najlepiej, bo cieszy mnie jak w Redzie pojawia się coś innego, ale biorąc pod uwagę co widzę, co się dzieje w Redzie jak padają nowe dopiero co założone działalności ( co mnie bardzo smuci) to nie wróżę im przyszłości ( zresztą wystarczy zobaczyć co się stało z salą zabaw w tym lokalu- a niby jej nic nie brakowało tylko po prostu uważam, że ludzi w Redzie nie stac na coś takiego)...
Zresztą ja uwielbiam pizze
Ale zawsze podziwiam za odwagę, bo to wymaga inwestycji pieniędzy i liczenia się z dużą stratą i długami jesli cos nie wyjdzie
życzę im jak najlepiej, bo cieszy mnie jak w Redzie pojawia się coś innego, ale biorąc pod uwagę co widzę, co się dzieje w Redzie jak padają nowe dopiero co założone działalności ( co mnie bardzo smuci) to nie wróżę im przyszłości ( zresztą wystarczy zobaczyć co się stało z salą zabaw w tym lokalu- a niby jej nic nie brakowało tylko po prostu uważam, że ludzi w Redzie nie stac na coś takiego)...
Zresztą ja uwielbiam pizze
Ale zawsze podziwiam za odwagę, bo to wymaga inwestycji pieniędzy i liczenia się z dużą stratą i długami jesli cos nie wyjdzie
Ostatnio zmieniony |13 Cze 2011|, o 21:52 przez Dorma, łącznie zmieniany 1 raz.
Ryszard - niestety jest coś co nadal mi nie odpowiada w tym miejscu mimo, że można mnie tam często spotkać - problem wentylacji, wchodząc tam człowiek automatycznie przesiąka tym specyficznym zapachem 'frytki'.
Co do sushi pewnie też spróbuje z ciekawości;) w sumie punkt też jest ciekawy bo przy drodze przelotowej - więc jak się otworzą przed sezonem to i warszawka się załapie;)
Co do sushi pewnie też spróbuje z ciekawości;) w sumie punkt też jest ciekawy bo przy drodze przelotowej - więc jak się otworzą przed sezonem to i warszawka się załapie;)
- Salamandra
- Lider Forumowicz
1986 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
Dormo, nie zapominaj, że "ludzie w Redzie" to w coraz większej ilości przypadków byli mieszkańcy Trójmiasta, którzy się tu przeprowadzili i nadal masowo przeprowadzają, ale nadal pracują w Trójmieście. Skoro mieszkając w Gdyni czy Gdańsku mogli sobie pozwolić na różne "ekscesy", to myślę, że i tutaj nie powinno to stanowić problemu. Problemem jest natomiast fakt, że takich miejsc tutaj w Redzie po prostu nie ma. Może w końcu zacznie się to zmieniać, bo ileż można jeździć do 3city z każdą pierdołką.Dorma pisze:po prostu uważam, że ludzi w Redzie nie stac na coś takiego)...
A powstającej restauracji życzę samych sukcesów i żeby to właśnie z Trójmiasta ludzie przyjeżdżali specjalnie na sushi
Uwielbiam taką argumentację. Sami wbijamy sobie do głowy takie myślenie i min. tego efektem jest 15 biedronek w mieście i ani jednych porządnych delikatesów.herring pisze:Odważna, ale moim zdaniem zła decyzja. Reda to Reda i u nas sprawdzają się pizzerie i lokale ze schabowym. ..................
Możliwe, że faktycznie ten bar będzie miał trudności, ale nie tylko z powodu Redy (bo to w końcu Reda).
W Gdyni też jest cieniutko z takimi barami, bo to specyficzna rzecz i trzeba być w tym dobrym. Nie widzę jednak przeszkód by próbować w Redzie tak samo jak w Gdyni. Inaczej nigdy nie doczekamy porządnych usług, gastronomii, firm w naszym mieście a kasa dalej będzie świecić pustkami.
Proszę też nie klasyfikować ludzi "z Redy" i tych "z Trójmiasta". To dość przykre szczególnie dla tych pierwszych.
Powodzenia w nowym biznesie. Wpadnę na 100%.
- Podmiejski
- Częsty Bywalec
460 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
1.Ilość budujących się nienajtańszych sypialni - mam na myśli blokowiska - pozwala domniemywać że wieczorem sciągają tu ci co im i sushi nieobce(że z wielkiego miasta) i kasy troche mają i sami już nie mają siły/nie chce im się robić. Więc - nie ma co "czarnowidzieć". W takim np niewiele większym Wejherowie obok Lidlów czy Biedronek z powodzeniem handluje dużo droższe i luksusowe - BOMI.
Jest klient na minimum - i jest taki co na żołądku (własnym) nie oszczędza. Gdyby byłoi tak tragicznie jak wieścicie - piwo sprzedawałoby się wyłącznie w Biedronce a pizza - z zamrażrki w Polo.
2.Przyznam sam że wielokrotnie stojąc w korkach myślę sobie: "...mam to GDZIEŚ. Teraz może by na bok i odpocząć...."
Moze taki Sushi Bar - prowadzony przez profesjonalistów - to stworzenie oferty która zamieni Redę z tranzytu o którym wszyscy wiedzą: "na Szczecin w lewo na Władek w prawo.." - w miejsce gdzie można COŚ WIĘCEJ?
Kurde: kierowca też człowiek!
Chcąc - niechcąc spędza tu spooooooro czasu.
A to "siusi" przy trasie
Ja na pewno polecę wydać oszczędności - teorię że "sam- lepiej" schowałem sobie w buty po próbach z pizzą domowej roboty. Wyszła mi lepiej: LEPIEJ NIE MÓWIĆ
Jest klient na minimum - i jest taki co na żołądku (własnym) nie oszczędza. Gdyby byłoi tak tragicznie jak wieścicie - piwo sprzedawałoby się wyłącznie w Biedronce a pizza - z zamrażrki w Polo.
2.Przyznam sam że wielokrotnie stojąc w korkach myślę sobie: "...mam to GDZIEŚ. Teraz może by na bok i odpocząć...."
Moze taki Sushi Bar - prowadzony przez profesjonalistów - to stworzenie oferty która zamieni Redę z tranzytu o którym wszyscy wiedzą: "na Szczecin w lewo na Władek w prawo.." - w miejsce gdzie można COŚ WIĘCEJ?
Kurde: kierowca też człowiek!
Chcąc - niechcąc spędza tu spooooooro czasu.
A to "siusi" przy trasie
Ja na pewno polecę wydać oszczędności - teorię że "sam- lepiej" schowałem sobie w buty po próbach z pizzą domowej roboty. Wyszła mi lepiej: LEPIEJ NIE MÓWIĆ
Ja też mam nadzieję,że ten lokal spotka się z zainteresowaniem mieszkańców Redy i okolic.Ale sama chyba nie rozsmakuję się w sushi,może pójdę z ciekawości zobaczyć "z czym to się je",bo jeszcze nie próbowałam,ale to chyba mi nie podpasuje ale nigdy nie mów nigdy hehe...