Strona 2 z 3

: |17 Paź 2008|, o 12:55
autor: aswywiadu
Witam
Życzę powodzenia chociaż nie powiem ryzykowny interes bo otwierać coś podobnego w miejscu które dopiero co zamknięto. Mam dwie rady aby nie popełniać błędów poprzedników:
1) o pierwszej już wspomniałem wyżej: " ciągle otwarte drzwi od kuchni a w nich kucharz na fajce Smile) I ten widoczek oglądali wszyscy przechodnie ulicy Fenikowskiego"
2) kucharz zaopatrywał się w Lidlu np. w mięso mielone (stał przede mną przy kasie) nie mam nic przeciwko temu sklepu (spożywka plus alkohol :)) ale dlaczego stamtąd brać mięso do restauracji ??
Życzę powodzenia

: |17 Paź 2008|, o 13:37
autor: Dorma
No niestety większość tych tzw. restauracji kupuje mięso ( i inne produkty) w marketach.. a my myslimy, że u rzeżnika tak jak większość z nas kupuje sobie do domu..

: |17 Paź 2008|, o 13:55
autor: Pomarańcza
no wiesz Dorma to nie bedzie raczej restauracja-obsługa kelnerska itp. a raczej bistro ,wiadomo że większość klijentów to dowóz. Mięsa z lidla nie kupujemy ani nawet mąki.

: |17 Paź 2008|, o 14:21
autor: Big Horn
MMMmmmmm.... uwielbiam ciasta z kremem , ciastka i inne słodkości. Ochota na skosztowanie powyższych ogarnie mnie zawsze na widok ,,SABINKI " ale warunków do tego za bardzo nie mają , choć towar pierwsza klasa. Fakt , chyba nikt nie lubi rozkoszować się smakami w przyciasnym pomieszczeniu i przy stoliku nakrytym ceratą. Tak więc czy to cukiernia , jadłodajnia czy restauracyjka jeśli chce gościć gości na miejscu musi stwożyć ku temu stosowne warunki. Białe obrusy i czyste sztućce mile widziane ;)

: |17 Paź 2008|, o 20:53
autor: Artur
ja na przykład jestem zbyt leniwy, zeby chodzić do lokali dlatego sobie zamawiam;)
od czasu do czasu gdzieś wyskakuje ze znajomymi ale to raczej pizza, kebab;) i to w sumie rzadko w Redzie;)
ale damy szansę nowej kuchni w Redzie - na pewno spróbujemy;) przy założeniu, że ceny nie będą wygórowane;)

: |18 Paź 2008|, o 10:57
autor: Dorma
Ja jem na miejscu dlatego, że zazwyczaj jedzenie dowożone nie równa się temu podanemu na miejscu a płacisz tyle samo i jeszcze za dowóz.
W tym przypadku ze wzgledu na wielkość lokalu i tak raczej nie będę tam jadła na miejscu.

: |5 Lis 2008|, o 15:09
autor: Dorma
Wczoraj widziałam, że już jest otwarty nowy lokal na tym miejscu : "Pomarańcza"

: |5 Lis 2008|, o 16:51
autor: Ryszard
tak , w zeszlym tygodniu puscili swoje ulotki po prusa, wojciecha itd. ceny fajne, nie powiem... ciekawe promocje np. duza pizza w cenie malej do 17 bodajze

: |5 Lis 2008|, o 17:12
autor: Dorma
a jakie jeszcze jedzenie? Włoskie?
Mnie najbardziej odstrasza wielkość lokalu. Ja sobie lubie posiedziec spokojnie, rozsiąść się przy stoliku. Nie lubie jedzenia na wynos.

: |5 Lis 2008|, o 18:12
autor: Ryszard
ja tez nie, poza tym w cene jedzenia jest tez wliczone wyposazenie sali, klimat itd:) włoskie... dojrzałem makarony, moje lasagne i pizze. serio nie pamietam co dalej...

: |12 Sty 2009|, o 13:10
autor: aswywiadu
Lokal i po lokalu aż chciało by się rzec : "A nie ........"

: |12 Sty 2009|, o 17:58
autor: Dorma
No chyba tam teraz Pomarańcza jest..

: |13 Sty 2009|, o 21:26
autor: adam
... czyli kolejny lokal z pizzą

: |14 Sty 2009|, o 10:30
autor: Dorma
obiady też są.. Dość duży wybór. Ostatnio zamówiłam od nich jedzenie. Jest ładnie , dużo i najtaniej, że wszystkich lokali ( jeśli chodzi o dania obiadowe)

: |15 Sty 2009|, o 17:57
autor: HAns
rowneiz bralem od nich na telefon - az sie zdziwilem , ze czas oczekiwania ponad polowe tego co w veronie - niestety ostatnio u nich cos zamowic to sie doczekac nie mozna :( a szkoda bo dobre jedzenie maja ;)
pozdr