Nie mogę się tutaj z tym zgodzić, bo mam inne doświadczenia.Cordylus pisze: ↑1 rok temutam jest ogrzewanie gazowe... nie wiem jak aktualnie kształtują się ceny błękitnego paliwa, ale na Twoim miejscu mocno bym się zastanowił nad tym aspektemTamara pisze: ↑1 rok temuWczoraj byłam na dniach otwartych na inwestycji Kameralne Tarasy. Jeszcze nie zdecydowałam się ostatecznie na kupno, nadal szukam ale coraz bardziej mnie ta lokalizacja przekonuje. Roboty się ruszyły, widać, że na miejscu coś się zdecydowanie dzieje, z tego co rozmawiałam to zostało jeszcze kilka mieszkań o mniejszym metrażu.
Pierwsza sytuacja: mieszkanie moich rodziców w bloku zarządzanym przez spółdzielnię. Ogrzewanie miejskie, bardzo wysokie comiesięczne opłaty.
Druga sytuacja: mieszkanie mojego brata o większym metrażu, ogrzewanie gazowe, wspólnota - mniejsze opłaty, latem praktycznie nic nie płaci, zimą porównywalnie do rodziców. Dodatkowo starszy blok, tak więc w teorii parametry budynku gorsze niż w Kameralnych Tarasach.
Jeśli budynek jest dobrze ocieplony. ma dobry rozkład, to ogrzewanie gazem nie będzie drogie.