Warsztat samochodowy Reda zaprasza
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/

Inwestycje w Redzie - dyskusja ogólna

Planowane, realizowane i zrealizowane inwestycje w Redzie
Awatar użytkownika
Salamandra
Lider Forumowicz
1987 postów
Lider Forumowicz

3 miesięcy temu

Morska jest/będzie kończona przez zupełnie innego dewelopera. https://dom.trojmiasto.pl/Morska-Park-w ... 88236.html
Marcin
Prawie Lider
525 postów
Prawie Lider

3 miesięcy temu

Pytanie co z opóźnionymi inwestycjami Semeko w Redzie...
Del
Początkujący
13 postów
Początkujący

3 miesięcy temu

Marcin pisze:
3 miesięcy temu
Pytanie co z opóźnionymi inwestycjami Semeko w Redzie...
Dziś prima reda cisza, co jakiś czas pojawia się kierownik
Aquasfera dziś widziałam na zewnątrz 3 robotników przy rusztowaniu.
Rema
Nowy/a na forum
1 postów
Nowy/a na forum

1 miesiąc temu

Czy wiadomo czy coś dzieje się na osiedlu Prima Reda? Przechodzę tamtędy czasami, ale nikogo nie widziałam. Semeko nie odpowiada na maile 😡
wojtas_2000
Nowy/a na forum
9 postów
Nowy/a na forum

1 miesiąc temu

Dzisiaj szedłem po 8 i widzialem na rusztowaniu paru robotników od głównej drogi, pracowali przy ociepleniu, więc może coś się rusza
justdoit12
Nowy/a na forum
4 postów
Nowy/a na forum

1 miesiąc temu

Ktoś wie kiedy ma być zrobiona droga Rolnicza, wodociągi i kanalizacja na Mościch Błotach?
Cordylus
Ja tu zaglądam
25 postów
Ja tu zaglądam

4 tygodnie temu

Ruszył przetarg na modernizację linii kolejowej Chylonia-Lębork!!!

Niestety będzie nowy przystanek Rumia Biała Rzeka = dojazd do Gdyni się wydłuży, bo SKM już nie rozpędzi się do 100 km/h jak dziś na odcinku Rumia-Reda, no i trzeba będzie dodać czas na wymianę pasażerów
W Redzie ma powstać przystanek Reda Gniewowska - po co???!!!
Obok torów dalekobieżnych będą tory aglomeracyjne dla SKM - co jest najlepszą wiadomością!

Szczegóły na:https://www.plk-sa.pl/o-spolce/biuro-pr ... leja-10048

zaś całą dokumentację można pobrać: https://platformazakupowa.plk-sa.pl/app ... 09/details
Robin
Częsty Bywalec
483 postów
Częsty Bywalec

3 tygodnie temu

Jeśli wreszcie coś ruszy w tym temacie, będę zdziwiony. Pokolenie się zmieniło a na SKM nic poza kilkoma nowymi składami. Nowe przystanki ok - niech ludziom będzie bliżej do transportu zbiorowego. Jeśli częstotliwość będzie odpowiednia, ludzie wsiądą do SKM zamiast do auta. I o to chyba chodzi ....
Awatar użytkownika
Jaskier
Nowy/a na forum
10 postów
Nowy/a na forum

2 tygodnie temu

Przystanek Reda Gniewowska? Ciekawe gdzie - pociąg będzie jechał teraz krócej niż autobus :D :D
Rzadam
Nowy/a na forum
3 postów
Nowy/a na forum

1 tydzień temu

To może teraz będą w Redzie dwa dworce czyli Reda Centralna i Reda Śródmieście :D
Cordylus
Ja tu zaglądam
25 postów
Ja tu zaglądam

1 tydzień temu

Firma JDK Invest Sp. z o.o. (z grupy JDK Kulej) planuje pomiędzy ul. Obwodową a Bosmańską oraz Prima Redą (działka nr 878/3) inwestycję Pod Sosnami (niska zabudowa).
Szczegóły: https://podsosnami.jdkinvest.pl/
Michał
Prawie Lider
919 postów
Prawie Lider

1 tydzień temu

Mnie osobiście najbardziej martwi to co się dzieje z semeko.. inwestycje stoją w takim kluczowym miejscu miasta (aquapark), słabo to wygląda ciekawe co burmistrz może z tym zrobić. I tak prywatnie szkoda mi tych ludzi co kupili tak mieszkania, oszczędności życia niekiedy wydane i nic nie mają...
Redzianin od urodzenia
Robin
Częsty Bywalec
483 postów
Częsty Bywalec

1 tydzień temu

Zastanawiają mnie odległości pomiędzy tymi budynkami. W jaki sposób projekt tego typu został zatwierdzony nie wiem, ale ogólnie estetycznie poprawnie to wygląda. Odmiennie od powstającego osiedla przy stacji Lotos (byłej). Tu nie wygląda to dobrze. Swoją drogą żal, że UM nie ma wpływu na to co się buduje. Może gdyby bardziej precyzyjnie wykonywał plany zagospodarowania i później ich nie zmieniał na życzenie deweloperów .....? :scratch:
ODPOWIEDZ